/ NOTS

Årsmøtet i NOTS utsettes

Interesseorganisasjonen for norske terrengsyklister tar hensyn og utsetter årsmøtet.

Sist oppdatert: 15. mars 2020 kl 11.02
Foto: NOTS
Foto: NOTS
Lesetid: 3 minutter

Førstkommende tirsdag skulle egentlig NOTS (Norsk organisasjon for terrengsykling) avholde sitt årsmøte på Tjuvholmen i Oslo. Grunnet situasjonen med coronaviruset som nå preger landet vårt, har NOTS valgt å utsette årsmøtet.

På årsmøtet stod blant annet valg av styre på agendaen

Organisasjonen melder i et nyhetsbrev at det vil komme ny dato for årsmøtet så snart det er mulig. I det samme nyhetsbrevet kommer det også en presisering rundt et forslag til vedtektsendring som har skapt en del debatt her på terrengsykkel.no. Tidligere leder Stian Bergeland at den nye vedtekten som ble foreslått tar NOTS i feil retning, hvorpå nåværende styreleder Lars Thomte i sitt tilsvar utdypet rundt forslaget

Nyhetsbrevet gjengis her:

 

Nei, NOTS skal ikke bli en sykkelklubb

På terrengsykkel.no har det den siste tiden vært noen saker rundt forslaget til vedtektsendring.

På denne bakgrunnen tror vi det er nødvendig med en presisering: NOTS har ikke som mål å bli en sykkelklubb.

Dette er den tilføyelsen i vedtektene som styret har foreslått: «NOTS skal arbeide for å fremme interessen for terrengsykling i Norge, og skal bidra aktivt til at terrengsykling som aktivitet når et bredere publikum og dermed rekruttere flere utøvere».

Dette kommer i tillegg til de punktene som allerede står i formålsbestemmelsen, og er ikke ment som et hovedmål i seg selv, eller til fortrengsel for andre mål. Og: Forslaget snakker om terrengsykling som «aktivitet», ikke som «sport».

Bakgrunnen er et ønske om at Norsk Organisasjon for Terrengsykling også kan jobbe for å rekruttere flere til terrengsykling og jobbe for å fremme sykling ut fra et folkehelseperspektiv. Vi mener ikke å skape en storm av nye syklister i marka, men at NOTS kan være en døråpner for de som er nysgjerrige, slik at flere kan oppdage gleden ved terrengsykling. GTG-turene vil være en ypperlig arena for å gjøre dette. Det vil kunne gi lokallagene litt flere strenger å spille på og det kan forhåpentlig gi oss som organisasjon mulighet til å jobbe for flere prosjekter til glede for en større brukergruppe. NOTS skal være en organisasjon som kan tale for alle de positive aspektene ved terrengsykling og minne om stivettreglene.

Styret foreslår altså ikke at NOTS skal jobbe for å rekruttere til organisert konkurransesykling. Det skal klubbene gjøre. Vi skal som før ha hovedfokus på terrengsyklingens levekår, på rettighetsarbeid, tilrettelegging og å fremme terrengsyklingens interesser. Det vil tjene både de som sykler som aktive medlemmer i en klubb og de mange som bruker sykkelen til kos, atspredelse og friluftsliv.

Det er selvfølgelig opp til hvert enkelt medlem å vurdere om man er for eller mot dette forslaget, og det skal stemmes over på årsmøtet. Og vi er veldig glade for å få en åpen debatt rundt NOTS, og vi håper den vil fortsette. Det er slik vi utvikler oss. Men når det gjelder dette konkrete forslaget har vi følt at en form for presisering er på sin plass.

Har du meninger rundt dette, ta gjerne kontakt på kontakt@nots.no

 

Publisert 15. mars 2020 kl 11.02
Sist oppdatert 15. mars 2020 kl 11.02
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen