/ NOTS

Har du sett hengeren til stibyggerne i Maridalen?

Noen har stjålet hengeren til NOTS og SK Rye, som inneholdt verktøy og stibyggerutstyr for nesten 100 000 kroner.

Sist oppdatert: 24. mai 2021 kl 00.10
ngeren med spesialbygget innredning og viktige redskaper for stibyggerne i NOTS of SK Rye er sporløst forsvunnet
FORSVUNNET: Hengeren med spesialbygget innredning og viktige redskaper for stibyggerne i NOTS of SK Rye er sporløst forsvunnet fra parkeringslommen der den ble parkert før vinteren. Foto: SK Rye
Lesetid: 2 minutter

Den spesialinnredete hengeren med trillebårer og stibyggerutstyr er sporløst forsvunnet fra parkeringslommen i Lachmannsvei ovenfor Langsetløkka, der hengeren med registreringsnummer UK5688 var parkert for vinteren. 

– Hva er borte? 
– Det er hengeren og stibyggerutstyret som var låst inn i den. I fjor kjøpte vi inn en del utstyr, blant annet noen spesielle trillebårer med store, gule punkteringsfrie hjul, og det ble lagt ned mye arbeid i å lage innredning til hengeren. Totalt er det verdier for mellom 70 000 og 100 000 kroner som er borte. Det er veldig trist, sier Tord Bern Hansen i SK Rye. 

Bern Hansen er en av ildsjelene bak det omfattende stibyggerprosjektet som SK Rye, NOTS og andre organisasjoner satte i gang med i Maridalen i fjor.

stjålne trillebårer og stibyggerhenger fra NOTS og SK Rye
STIBYGGERUTSTYR: Dette er noe av utstyret som var låst inn i hengeren som nå er borte. Foto: SK Rye

 

Den forsvunne hengeren fungerer som et depot for stibyggerne i dugnadssesongen, når den normalt står parkert på Langsetløkka ved klubbhuset til Kjelsås Langrenn. Men om vinteren må den flyttes, og derfor ble den parkert i en parkeringslomme langs veien litt ovenfor Langsetløkka i Lachmannsvei. 

Bern Hansen er usikker på nøyaktig når hengeren forsvant derifra. 

– Ifølge naboer, er det mulig den forsvant allerede før jul. Vi har sjekket med både politi og kommunen, og den er ikke tauet inn, sier han.

stjålne trillebårer og stibyggerhenger fra NOTS og SK Rye
UNIK: Hengeren med stibyggerutstyret til SK Rye og NOTS var unikt innredet som depot for dugnader. Foto: SK Rye

Unik og trolig ikke forsikret
Bern Hansen forteller at hengeren og utstyret som er borte, trolig ikke er forsikret. Dermed er tapet dobbelt katastrofe. 

– All jobb gjøres på dugnad, og vi har samlet inn litt penger til innkjøp av materialer. Men vi har dessverre ikke midler på bok, og det å stå uten redskap nå som vi skal starte arbeidet gjør det vanskelig, sier han.

SK Rye ber alle som kan ha sett noe om å ta kontakt med sine tips. 

– Trillebårene er spesielle med store, gule punkteringsfrie hjul, så om noen får tilbud om brukt trillebår som ligner, så gi beskjed, sier Bern Hansen. 

Klubben oppfordrer også de som ønsker til å bidra med spader, spett eller noen kroner til å kjøpe inn utstyr. Tips kan gis ved å kontakte Maridalsrunden på Facebook og bidrag via Vipps (Maridalsrunden #615048).

Stjålne trillebårer fra NOTS og SK Rye
UNIKT UTSTYR: Trillebårer av denne sorten med gule, punkteringsfrie hjul er blant utstyret som ble borte med hengeren som er forsvunnet. Foto: SK Rye
Publisert 24. mai 2021 kl 00.10
Sist oppdatert 24. mai 2021 kl 00.10
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen