Bor det en stibygger i deg?

Lillehammer CK jobber med å videreutvikle rundbaneløypa som ble bygget i forbindelse med Masters-VM på Lillehammer i 2014, og trenger folk til å bidra i prosjektet.

Sist oppdatert: 8. februar 2016 kl 06.00
Rundbanen som ble brukt under Master-VM i 2014 skal videreutvikles. Foto: Kent Murdoch
Rundbanen som ble brukt under Master-VM i 2014 skal videreutvikles. Foto: Kent Murdoch
Lesetid: 2 minutter

Lillehammer CK ønsker å videreutvikle terreng-rundbanen på Birkebeiner stadion, slik at den blir en kompakt rundbane som kan benyttes til ulike formål, fra klubbnivå til internasjonale ritt. Traséen vil bestå av ulike seksjoner som lett kan settes sammen, slik at vanskelighetsgraden på runden kan tilpasses bruksområdet, sier Arnt Rønning, som er en av initiativtakerne til dugnadsprosjektet.

– Vi håper at rundbanen vil være en inspirasjonskilde for alle terrengsyklister i området og vi vet at den vil bli flittig brukt av både klubbens medlemmer og av terrengsyklistene på NTG, sier han.

– Rundbanen ble etablert i forbindelse med VM masters i 2014, hvor en rekke medlemmer fra klubben var delaktige i å få traseen på plass. For å få til en permanent rundbane som kan brukes til trening og konkurranser, ønsker LCK nå å gjøre noen forbedringer/endringer, forklarer Rønning.

Til det trenger klubben et knippe flittige folk.

Les også: Endelig verdensmester

Mye å ta tak i
Noen av oppdateringene som kreves er relativt omfattende.

– Den største endringen vil være å ha hele rundbanen på oversiden av Sjøseterveien. Det vil si at runden rundt Åbbortjern kuttes ut og at den utvides/forlenges på oversiden av veien. I den forbindelse trenger vi noen ildsjeler som kan være med å bidra for å få dette på plass. Hvor mye man ønsker å delta blir helt opp til en selv., sier Rønning, og det er der klubben trenger mest hjelp, sier Rønning, som vil koordinere arbeidet og sørge for at materialer og verktøy er på plass når spadene skal settes i jorda.

Oppstart til våren
– Rundt påsketider samler vi dugnadsgjengen, presenterer planene og lager en grov fordeling av oppgaver, sier Rønning.

– Det er laget en plan og kostnadsramme for arbeidet, og vi starter forhåpentligvis så snart snøen er borte. Er det noen som føler seg kallet til å være med på en morsom og utfordrende jobb kan de ta kontakt, sier han.  

Kontaktinfo: arntronning@gmail.com.

Les også: Løypa er nådeløs

Kids future stars 1400x924
Disse tjuvtrente litt i rundbaneløypa som ble brukt under masters-VM på Lillehammer i 2014, men fikk nok litt mye å tygge på. Den nye løypa skal kunne tilpasses alle nivåer. Foto: Kent Murdoch

Disse tjuvtrente litt i rundbaneløypa som ble brukt under masters-VM på Lillehammer i 2014, men fikk nok litt mye å tygge på. Den nye løypa skal kunne tilpasses alle nivåer. Foto: Kent Murdoch

Publisert 8. februar 2016 kl 06.00
Sist oppdatert 8. februar 2016 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen