LES OGSÅ: GJERTRUD BØ TOK UT ALT
Høydahl vant det 21km lange rittet på 1:25:01, og var i mål 12 sekunder foran Manuel Rojo Nieto fra Spania. Abraao Azevedo fra Brasil ble nummer tre.

– Jeg fikk en kjempegod start, og det var veldig viktig når det går så fort inn på sti, sier Høydahl, som ikke har glemt hvordan en trår rundt en slimete og teknisk løype sjøl om han hevder han har lagt opp.  

Annonse

Dette var Høydahls første møte med masters-VM, og han var derfor usikker på hvor nivået ville ligge. Der ble han gledelig overrasket.

– Jeg hadde jo null peiling på nivået, og tenkte jeg bare fikk finne min egen fart. Jeg kjørte hardt ut fra start for å komme først inn i terrenget, og etter hvert var det flere som hentet meg inn. Men jeg bestemte meg for å holde farten min, og så ramlet de av, forteller Høydahl, som mørnet konkurrentene med å male på runde etter runde.

– Men da det var halvannen til to kilometer igjen til mål, så skjønte jeg at det kunne gå vegen. Jeg kjørte innpå ham i utforbakkene, og på siste langesonen så jeg at han begynte å få tendenser til krampe, sier Høydahl ivrig, og viser at vinnerskaller ikke ruster.

– Jeg fikk en luke og da var det bare å gunne på.

LES OGSÅ: MASTERS-VM: ETTERLYSER MER LISTEFYLL

Men der er ikke slik at en bare kan hente seg gull på gammel moro. Høydahl har gått systematisk inn for oppgaven, og har lagt opp mye av sesongen med Masters-VM i tankene lenge.

– Jeg har hatt dette Masters-VM som mål hele sesongen, sier Høydahl.

Derfor ble han småbekymra da han syklet på seg en betennelse under Offroad Finnmark for tre uker siden.

Han forteller også at med dagens forhold på Birkebeineren stadion, var utstyret avgjørende.

– Utstyr betyr mye i denne løypa, sier Høydahl, som hadde brukt fredag og lørdag på å gjøre seg  kjent med det som ventet.

LES OGSÅ: MASTERS-VM: LØYPA ER NÅDELØS

Han var godt forberedt både på hvor de største hindrene ventet, og hvor det kunne flås og hentes inn tid og konkurrenter, og ikke minst hva som krevdes av sykkel og dekk.

– Jeg liker slike løyper. Jeg er god teknisk, og Når det er sleipt og vått og det var det, gliser den nybakte verdensmesteren. 

– Jeg hadde en fantastisk sykkel i dag, stråler Høydahl og sender Giant’en et kjærlig blikk.

Topp 3 Menn 40-44 år
1. Runde Høydahl, Norge, 1:25:01
2. Manuel Rojo Nieto, Spania, 1:25:13
3. Abraao Azevedo, Brasil, 1:25:16

Norge fikk for øvrig fem ryttere blant de ti beste i klassen Menn 45-49: Jose Julian Baron Yuste på fjerdeplass, Trond Lunåshaug på femteplass, Ole Kristian Sørland på sjuendeplass og Jan Olav Beitmyren på tiendeplass.