Ikke en gang tre minutter var gått da Mathieu van der Poels VM-ritt var over. Nederlenderen skled ut i en sving og sto av etter velten.

Van der Poel ble verdensmester i landevei forrige søndag og er i tillegg regjerende verdensmester i cyclocross, og jaktet et historisk hattrick i rundbanerittet.

Den drømmen skulle altså bli kortvarig.

I OL i Tokyo var Van der Poel også en av de store favorittene, men stupte over ende i et dropp og var ute av rittet.

Mot slutten av OL-rittet rykket Tom Pidcock, og ingen maktet å følge.

Situasjonen var i det hele tatt ganske lik det som skjedde lørdag, for etter å ha kjørt seg opp til teten av rittet, rykket Pidcock mot slutten og vant.

– Det er en stor lettelse. Etter jeg hadde angrepet var girene mine all over the place. Jeg visste ikke om jeg skulle stoppe og fikse det, eller om rittet mitt kunne være over når som helst, og jeg ikke kunne sykle skikkelig for jeg ville ikke sette girene under for mye stress. Det var noen stressende runder, sa Pidcock etter målgang.

andreas øhrn
Les også
Andreas Øhrn var i sitt livs beste form da han fikk en brutal skade, som ble starten på store mengder motgang – både fysisk og mentalt.

Schurter holdt lengst

24-åringen fra Leeds hadde en krevende startposisjon fra femte rekke og brukte to runder på å kjøre seg helt frem.

I front var det legenden Nino Schurter (Sveits), Alan Hatherly (Sør-Afrika) og Jordan Sarrou (Frankrike) som satte tempoet.

Da Pidcock kom opp og satte opp tempoet måtte Sarrou slippe, mens Schurter og Hatherly bet seg med videre.

Ut på den sjette runden kom taktomslaget fra Pidcock. Gjennom skogpartiet, svingete mellom trær og røtter, hektet han av Hatherly, mens Schuter bet seg med.

VERDENSMESTER IGJEN: Pauline Ferrand-Prévot sikret VM-dobbelen for andre år på rad. Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool
Les også
Hun var den store favoritten og innfridde. Konkurrentene måtte nok en gang se Pauline Ferrand-Prévot skli ifra under lørdagens rundbaneritt i VM.
PODIET: Pidcock, Gaze og Schurter. Foto: Cor Vos
PODIET: Pidcock, Gaze og Schurter. Foto: Cor Vos

I den neste utforkjøringen klarte Pidcock å få noen sekunder på Schurter, og inn i den neste bakken klinte han til og fikk ristet av seg sveitseren for godt.

På de to siste rundene gjorde han det han måtte og sikret seg VM-tittelen.

Bak kjempet Schurter tappert, men til slutt ble han passert av Samuel Gaze (New Zealand), men sikret bronsemedaljen.

Mats Tubaas Glende ble beste norske rytter på en solid 27. plass, 3 minutter og 27 sekunder bak Pidcock.

Emil Hasund Eid ble nummer 41 og Knut Røhme nummer 49.

Results powered by FirstCycling.com