/ VM

Her er VM-løypa

VM står for døra - her er rundbaneløypa som de norske syklistene skal kjempe seg gjennom.

Sist oppdatert: 1. august 2023 kl 10.41
løype vm rundbane uci
LUFTIG: Selv om rundbanerytterne ikke får helt de samme flyturene som utforsyklistene får, er det hopp å bryne seg på i XC-løypa. Foto: UCI.
Lesetid: 1 minutter

Det nærmer seg sykkel-VM i Skottland - deriblant også rundbane.

Norge stiller med en stor tropp ryttere - noen i landslagsregi, og andre for egen regning. Totalen er likevel at flere norske terrengsyklister skal til pers - og det i en løype laget for formålet.

Her kan du se gjennomgang av løypa, produsert av UCI (det internasjonale sykkelforbundet):

Det er tradisjon for å spesiallage eller bygge løyper til mesterskap og OL, og løypa i Skottland skal angivelig ha alt det som en rundbaneløype skal ha; seige klatringer, hopp/dropp, og tekniske utforkjøringer.

– Det er en løype det ikke har vært ritt i før. Det er ca 145 høydemeter på 3,5 kilometer. Mye naturlig terreng etter det vi har hørt og sett på film. Forberedelsen har gått bra, og utøverne er klar, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter til Terrengsykkel.

MULTITALENT: Kamilla Aasebø er vant til å vinne mye. Samtidig higer hun etter tøffere konkurranse internasjonalt og nye dueller mot Lisa Jorde. Foto: Knut Andreas Lone
Les også
Publisert 31. juli 2023 kl 16.03
Sist oppdatert 1. august 2023 kl 10.41
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen