Franske Pauline Ferrand-Prévot står kun med én verdenscupseier denne sesongen, men har sørget for å time formen sin perfekt til VM.

I fjor vant hun både kortbane- og rundbanerittet, og lørdag gjentok hun bragden da hun på ny ble dobbelt verdensmester.

31-åringen hadde god kontroll da hun vant kortbanerittet torsdag, og tross et dårlig utgangspunkt i lørdagens ritt var hun utilnærmelig.

ENSOM MAJESTET: Pauline Ferrand-Prévot krysset målstreken med god margin til konkurrentene. Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool
ENSOM MAJESTET: Pauline Ferrand-Prévot krysset målstreken med god margin til konkurrentene. Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Det var syv runder à 3,5 kilometer i en allsidig rundløype ventet rytterne, og det skilte seg raskt ut en tetgruppe.

Ferrand-Prévot lå rundt 20 sekunder bak ledende landsvenninnen Leona Lecomte, men forserte raskt i feltet og allerede før den første runden var omme, var hun i ledelsen.

KONTROVERSIELL BRONSE: Tom Pidcock beklaget seg etterpå, men måten han sikret seg VM-bronsen i kortbane på, kommer til å bli diskutert lenge. FOTO: Red Bull Content Pool
Les også
Det ble ordkrig etter målgang da Tom Pidock gikk på innsiden av Luca Schwarzbauer i siste sving.

Lecomte var den eneste som var i stand til å holde litt tritt med Ferrand-Prévot og lå en stund på skuddhold, men luka vokste jevnt og trutt.

Halvveis i rittet hadde luka vokst til 40 sekunder og Ferrand-Prévot hadde full kontroll.

Hun kunne kontrollere resten av rittet, men slapp heller ikke opp på gassen. I mål var hun ett minutt og 14 sekunder foran Lecomte.

andreas øhrn
Les også
Andreas Øhrn var i sitt livs beste form da han fikk en brutal skade, som ble starten på store mengder motgang – både fysisk og mentalt.

Med det ble hun dobbelt verdensmester for annet år på rad, og tok sin femte VM-triumf i rundbanerittet.

Lecomte sikret annenplassen, mens bak var det langt jevnere i kampen om bronsemedaljen.

PODIET: Ferrand-Prévot, Lacomte og Pieterse. Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool
PODIET: Ferrand-Prévot, Lacomte og Pieterse. Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Mona Mitterwallner (Østerrike) og Puck Pieterse (Nederland) duellerte og fulgte hverandre på de siste rundene, men inn mot oppløpet avgjorde Pieterse.

Pieterse rykket ifra inn i det tekniske partiet like før oppløpet og holdt Mitterwallner bak seg.

PS: I fjor ble også Ferrand-Prévot verdensmester i maraton, som da ble arrangert på et annet tidspunkt. I år deltok hun ikke i rittet, som ble vunnet av Mona Mitterwallner.

Results powered by FirstCycling.com