/ VM

MASTERS-VM: Løypa er nådeløs

Matthias Ball fra Tyskland er Europamester i rundbane i sin klasse fra 2011, og Europamester i maraton 2011, 2012 og 2014, og har sett det meste av crux og høydemeter. Men løypa i Lillehammer har han definitivt respekt for.

Sist oppdatert: 24. august 2014 kl 22.18
KONTROLL: Matthias Ball fra Tyskland har full kontroll på detaljene, fra treningsprogram til trikot. Foto: Ingeborg Scheve
KONTROLL: Matthias Ball fra Tyskland har full kontroll på detaljene, fra treningsprogram til trikot. Foto: Ingeborg Scheve
Lesetid: 2 minutter

– Denne løypa er nådeløs! Den er knallhard og teknisk. Du må kjøre feilfritt og uten å tryne, og velge rett spor mellom røtter og stein. Her har du tapt på første feil, sier Ball, og forklarer at det blir ekstra tøft når det er vått og slimete i løypa.

Og det er det store sjanser for at det blir. Ball har imidlertid ambisjoner om pallen i klassen.

– Jeg vet jo ikke hvordan de andre kjører her, men jeg blir skuffet om jeg ikke er blant det tre eller i hvert fall fem beste, sier tyskeren, som kjører i Menn 50-54 år.

Det finnes ingen snarveier til prestasjoner, og til tross for at Ball jobber fulltid blir det minst 15 timer trening i uka.

– Det handler om prioriteringer, gliser han, og røper at treninga Han er morgenfugl, og kjører gjerne 2-3 timer før jobben.

– Jeg satser mest maraton, så da må jeg legge ned noen timer, forklarer Ball, som trener mest med utøvere som er langt yngre.

Slikt gir resultater. I sommer vant Ball sin aldersklasse i EM, som gikk i Salzkammergut i Østerrike, med heftige 4000 høydemeter.

– Det er ikke så mange veteraner som satser, så jeg må kjøre med folk som er yngre for å få matching, ler han.

I morgen kjøres rundbane menn i Lillehammer, med første start klokka 10.00. Deretter går det slag i slag. Siste pulje er menn 70 og eldre, som starter klokka 17:34 og.

 

Publisert 24. august 2014 kl 22.19
Sist oppdatert 24. august 2014 kl 22.18
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen