HVOR?
  • Kommune: Porsgrunn
  • Lengde: 20-30 km
  • Tidsbruk: 1-2 timer
  • Vanskelighetsgrad: 2. litt krevende

Slik kommer du dit

Det står i rutebeskrivelsen

Endepunkt

Det kan man selv velge, om man har parkert på Jarseng må man opp igjen, ellers er det bare å smile og trille ned til Hovenga.

Terreng

Turen begynner på asfalt før det går over på grus som er en del av transportetappen opp til Jarseng. Stien er stort sett fin skogbunn, noen steinpartier i utforkjøringer og innslag av gammel traktorveg underveis.

Rutebeskrivelse

Når du kommer opp til skistua på jarseng, følg veien videre innover og ta til venstre i første veikryss. Følg de blå merkene, stien begynner før du kommer til en gård. Starten kan være litt vanskelig å se, men den går helt inntil et gjerde i forlengelsen av en venstresving. Følg stien og de blå merkene innover, det er relativt godt merket mot Mjøvann. Man kan også ta flere varianter, for eksempel over Torkelsåsen ned til Skifjellhytta.Kryss Mjøvann slik at du kommer over på motsatt side av der stien kommer ned. Derifra er det bare å følge stien som etterhvert går over til grusvei til du kommer til asfalten igjen. Om du tar til høgre her, kan du alltids stikke oppom Vealøs om du fortsatt har krutt i beina.Varierende terreng, men stort sett fin skogbunn. Det er laget broer over de våteste partiene, men det er noen våte partier man ikke kommer utenom.

GPS