Borgeåsen

Du finner selv fram til et passende sted å starte ved å følge en veiene i boligområdet så du kommer deg inn i skogen.

Sist oppdatert: 25. mai 2005 kl 00.00

HVOR?

  • Kommune: Porsgrunn/skien
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

Borgeåsen er en som du kjapt ser hvis du kjører østsida fra Porsgrunn til Skien. Borgeåsen ligger omtrent midt på kommunegrensa mellom Porsgrunn og Skien. Et mulig sted å parkere er i området ved McDonalds på Hovenga. Du kan også parkere andre steder. Jo nærmere skogen i åsen du kommer jo bedre.

Endepunkt

Dette kan du egentlig velge selv. Men hvis du ikke er kjent i området eller liker å orientere deg rundt, så kan det lønne seg å finne tilbake til samme stedet du kjørte inn i skogen.

Terreng

Mye varierte stier på fint underlag. En del røtter noen steder, også noe grunnfjell som stikker frem her og der.

Rutebeskrivelse

Dette er vel egentlig ikke en guide over en sti, men snarere et nettverk av stier der du selv kan velge hvor du kjører. Det er nesten umulig å kjøre seg vill her siden det uansett hvor du kjører i borgeåsen kommer til en vei eller et boligområde.

I dette terrenget kan du ha veldig mange timer morro, og du kan hele tiden lage deg en ny og variert rute. Jeg tror at på alle de gangene jeg har syklet i Borgeåsen, har jeg bare syklet samme rute 2 ganger.

Tips

Sørsida av åsen mot Hovenga og Borge skole er ganske bratt.

Hvis du er ute etter en skikkelig langtur kan du først sykle rundt i Borgeåsen, før du sykler ut på veien og over Gjerpensdalen til området rundt Jarseng og Skifjell. Her er det mange fine steder og sykle selv om det garantert blir en del transportstrekker med enten asfalt eller grusveier.

Publisert 25. mai 2005 kl 00.00
Sist oppdatert 25. mai 2005 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen