Dilsdalen rundt

Dilsdalen

Sist oppdatert: 30. mai 2003 kl 00.00
Dilsdalen rundt
Dilsdalen rundt

HVOR?

  • Kommune: Skien
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

Start på høgda, v/statoil. Sykkl gjennom byen og ut på valebøvegen. Følg valebøvegen til du kommer til parkeringen til Ulvskollen. Fortsett da ca. 300m.

Endepunkt

Skien (høgda er et godt alternativ, men her står du kanske fritt egentlig).

Terreng

Endel asfalt, men også mye grusvei/sti. Ikke mye bæring, men på stien er det perioder med mye stein og noen bratte bakker (ahhh herlig krevende).

Rutebeskrivelse

Når du kommer dit jeg har beskrevet ovenfor, kommer du inn på en grusvei m/bom. Fortsett på grusveien, og ta ikke av til noen av de mindre grusveiene, men følg hovedgrusveien (du ser hvor det er mest og nyest grus). Først en 4-5 km oppover, deretter omtrent det samme nedover. Når du er kommet helt ned kommer du til Dilsdalen feriekoloni, fortsett da helt til enden av vegen. Helt i enden er det en litt godt gjemt sti som fortsetter nedover, rett frem, følg denne! Når du har syklet ca.100-150m kommer du til en bekk, ta over denne og ta til venstre (opp en bratt bakke) etter ca.50m.Følg stien til du kommer ut på grusen igjen. Så følger du grusveien til du kommer ut på asfalten igjen. Nå er du helt i enden av dalsbygda (skotfoss), nå sykler du inn til skotfoss sentrum, men jeg anbefaler at du tar omvegen om Pollen, ikke mye lenger men med en liten stigning. Nå er du i Skotfoss sentrum, og nå følger du veien tilbake mot Skien. Du vil kommen ned ved brannstasjonen v/gulset. Nå kan du f.eks. sykle opp på høgda igjen og ta en ekstra tur rundt byen (ca.15-20km ekstra), du kan si deg ferdig, og sykle hjem eller du kan f.eks. ta en ekstra tur oppom Vealøs (med ca.350 stigningsmeter på ca. 5km lengdemeter). Et annet alternativ er rett og slett og sykle oppom Jarseng eller Skifjell. GOD TUR. Dette er bare en topp rute, både for mosjonister og mer seriøse utøvere.

Tips

Prøv denne ruta, og kombiner den gjerne med andre "favoritt ruter" eller andre ruter på denne sida.

Publisert 30. mai 2003 kl 00.00
Sist oppdatert 30. mai 2003 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen