HVOR?
  • Kommune: Drammen - Bragernesåsen
  • Lengde: 20-30 km
  • Tidsbruk: 3-4 timer
  • Vanskelighetsgrad: 4. krevende

Slik kommer du dit

Innkjøring til Spiralen (følg skiltene).

Endepunkt

Jonas B på torget.

Terreng

God flyt, ganske teknisk med stein og røtter til tider, spesielt på glatt føre. Ikke spesielt høy vanskelighetsgrad, men kan ta endel tid. Veldig mange fine stier og et bra utvalg av tekniske elementer gjør denne runden til en fin representant for hva du kan finne i Bragernesåsen.Passer best for de som liker teknisk stisykling. Vår gruppe på fem stisyklister hadde snittfart på bare 6 km/t og ta tok runden 3,5t (inkludert bamsemums-stopp på Tverken) på vått/glatt føre.

Rutebeskrivelse

Denne runden ble kjørt som lyktetur på senhøsten. Start fra sykehuset, endepunkt på Jonas B på torget.Thorleif Haugs vei opp til Neperudjordet og videre mot Stiboltkrysset, over åsen til Hvalsdammen, klatring på grus til Landfallhytta, over femminuttern til Myrdammen, sti videre til Tverken, rundt Goliaten, tilbake via blåsti over Langemyr og Kamstrupløypa. Nedkjøring fra p-plassen på Landfalltjern til Blåsteinsbakkene og Hans Hansens vei.

GPS

Tips

Kan gjøres kortere ved å ta grusveiene for å hoppe over til en annen del av løypa eller ta raskeste vei ned mot byen igjen.