Balders runde

Turen starter ved Stiboltkrysset

Av: Simen
Sist oppdatert: 8. juni 2021 kl 15.47

HVOR?

  • Kommune: Drammen - Bragernesåsen
  • Lengde: 0-10 km
  • Tidsbruk: 0-1 time
  • Vanskelighetsgrad: 1. lett

Slik kommer du dit

Fra sykehuset eller Neperudjordet/Underlia følger du grusveien oppover.

Endepunkt

Tilbake til startpunktet.

Terreng

Grusveier (vandreveier, så ta hensyn til gående).

Rutebeskrivelse

Ruta passer for enkel grussykling, gjerne med sykkelvogn på slep.Start ved Stiboltkrysset og til høyre i retning mot Juletønna. Derfra forbi pumpestasjonen til Svarttjern og mot Stronghytta (valgfritt hvilken vei rundt kollen, men høyre er lettest). Ta en pause der og sykle nedover i retning Spiralen. I neste kryss tar du til venstre, opp bakken og ned mot Klopptjern.I første kryss i nedoverbakkene tar du mot høyre og langs åsen til Spiralen der det er flere muligheter til å nyte utsikten. Følg vandreveien tilbake til Juletønna og rett frem i krysset mot Årkvisla. I krysset etter nedoverbakkene tar du til venstre opp bakken og følger grusveien mot Hvalsdammen (som er verdt et besøk) og videre på grusveien til neste kryss. Derfra tar du brått opp til venstre igjen og opp bakkene retning Stibolt/Landfalltjern. Du kommer ut på vandreveien mot Landfalltjern og kan da ta nedover til Stibolt og byen igjen, eller sykle opp til Landfalltjern for en kakao på hytta eller en dukkert i vannet.

GPS

Tips

OBS! Det er egentlig IKKE lov å sykle på vandreveiene rundt Spiralen, så ta spesielt hensyn. I praksis betyr dette at du bremser ned til gangfart når du møter gående og hilser og smiler :-) Med sykkelvogn og smårollinger baki får man gjerne ekstra store smil tilbake!Sjekk gjerne vandrekart over Finnemarka 1:50 000.

Publisert 6. oktober 2010 kl 00.00
Sist oppdatert 8. juni 2021 kl 15.47
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen