Strømsåsen til du dør

Drafnkollen, eller Galterud Skole, eller andre steder i skogkanten

Sist oppdatert: 17. oktober 2002 kl 00.00

HVOR?

  • Kommune: Drammen
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

Kjør til Drammen Syd, kom deg oppover i åsen (høyblokkene på Fjell er greie å sikte etter). Skogen over deg er Strømsåsen.

Endepunkt

Overalt :-) Helst etter mest mulig avsluttende downhill.

Terreng

Terrenget er variert og kupert, med stier i alle vanskelighetsgrader og alle typer underlag. Overvekt av teknisk singletrack, men det finnes gruslagte "Birken-avenyer" også, for de som ønsker det.

Rutebeskrivelse

Strømsåsen til du dør er ikke en beskrivelse av en spesiell rute, da det hadde vært omtrent umulig med de utallige stier og kombinasjoner som finnes i dette området. Poenget er å tipse om Dunkedalen Gjørmegulpers egne lekeplass, som svært få kjenner til. Det er et relativt lite område geografisk sett, men muligheten er mange. Her er det få turgåere, enda færre syklister, men veldig mye moro. Det finnes stier av alle typer og beskaffenheter, men mine favoritter er små trange singletracks med jord/grus-underlag. De er overalt, og det er bare å stikke opp og lete. Tekniske småstier opp, rask downhill ned. Eller kanskje rask syreklatring opp, og supertekniske drops'n'turns ned igjen. Hold på til du er kjørt, og sikt så ned mot byen igjen. Post-ride-pizza på Jonas B Gundersen på Torget hører med. Et tips: kjører du for langt sydover havner du på andre siden av åsen, på Konnerud. Det gjør overhodet ingenting, det kryr av knalle stier der også, det blir bare litt lengre hjem igjen :-)

Tips

Kjøp orienteringskart (med stedsnavn!) over Strømsåsen. De beste områdene er rundt Hellashytta, Dunkedalen, Haukåstoppen, og under høyspentledningene.

Publisert 17. oktober 2002 kl 00.00
Sist oppdatert 17. oktober 2002 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen