Storsteinsfjell

Sentralsykehuset i Buskerud

Sist oppdatert: 25. august 2004 kl 00.00

HVOR?

  • Kommune: Drammen/lier
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

Kjør til Drammen, følg skilting til Sykehuset / Spiralen.

Endepunkt

Samme

Terreng

Grusvei og svaberg i skog, samt smal skogssti, svaberg og lyng på "snaufjellet". Noe myr.

Rutebeskrivelse

Dette er en lang og variert runde på "Drammens Tak".

Vi begynner med 300 høydemeter mørdarklatring på grusvei, opp lysløypa fra sykehuset til Landfalltjern (skiltet). Her kan man ta seg et bad hvis man er svett, og det er man.

Videre på grus/sva til Tverken (skiltet) hvor man kan kjøpe vaffel og glasscola. Derfra følger vi variert sti og litt teknisk klatring opp mot Skimten (skiltet). Oppe på platået er det noe myr, men stort sett kjørbart. Ved Skimtvarden (554m) er det verdt å merke seg at Dr. Bamsemums overnattet her en gang han syklet seg bort :-)

Fra Skimtvarden er det skiltet blåsti østover mot Storsteinsfjell. Sørg for å følge blåstien, og ikke de rødmerkede skiløypene, som gjerne tar noen snarveier over myrene. Det er ca 2 km ut til toppvarden på Storsteinsfjell, gjennom flott og trolsk vidde.

Toppvarden er høyest (540m), men utsikten er finest. Fortsett nedover svabergene til trig-punktet ute på kanten. Det går sti hit, men det er like morsomt å bare leke seg nedover på granitten. Fra utsikten ser man Lierdalen, Vestmarka, Nordmarka, Oslofjorden, Hurumlandet og Drammensfjorden.

Sydover fra toppvarden og utsikten går en blåsti som er særdeles underholdende og nesten 100% kjørbar. Etter 1 km deler den seg, og man kan enten ta tilbake i retning Skimten og hjem samme vei som man kom opp, eller sette videre nedover mot Lier (anbefales). Her er det alt fra steinrøys til raske svaberg til teknisk småsti, og husk at blåstien går helt ned til Eiksbråtan, det er IKKE nødvendig å kjøre grusveien!

Hvis man nå er mett og glad kan man følge grusveien videre ned til utfartsparkeringen på Undersrud, og videre ned til Frogner Kirke ved Lierbyen. Herfra er det 5 km på asfalt inn mot Drammen tilbake til Sykehuset.

De som får kløe av asfalt og vil ha mere tur kan istedet ta ned til Eiksbråtan og følge merket blåsti mot Årkvisla. Herfra kan man svippe innom Hvalsdammen for nok en velfortjent dukkert, og deretter grusvei opp til Stibolt-krysset. Så er det bare superrask utfor ned til Sykehuset, og husk at fartsrekorden her er godt over 70km/t.

Tips

Bruk Statens Kartverk Turkart "Drammen" målestokk 1:25000, her er alle blåstiene merket av. Turen kan også tas motsatt vei, men det er ikke så moro :-)

En kortversjon er å kjøre bil helt til Landfalltjern og svippe opp til Storsteinsfjell derfra, og ned igjen samme vei.

Publisert 25. august 2004 kl 00.00
Sist oppdatert 25. august 2004 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen