Lav terskel og høy hyggefaktor i Drammen Bike Park

Men den nye Aron SK i Drammen legger lista høyt: klubben skal bli Norges triveligste terrengmiljø.

Sist oppdatert: 11. februar 2016 kl 06.00
drammen bike park aron
Nye Aron SK vil hovedsakelig tale terrengsyklistenes sak, og skal være en klubb med mye aktivitet, lav terskel og høy hyggefaktor. Foto: Silje Holmsen
Lesetid: 4 minutter

– Målet er at alle som sykler i terrenget kan bli medlem hos oss. Vi vil ha aktiviteter som favner alle nivåer og ambisjoner. God stemning og hyggemaksimering er stikkord, sier Torstein Heen, som er en av drivkreftene bak prosjektet.

Og med det konseptet må nye Aron SK ha truffet innertier. Ambisjonen var 35 betalende medlemmer i 2016, men bare dager etter at klubben ble lansert har den nå 200 fans på Facebook.

– Vi har et formelt mål om 35 betalende medlemmer i 2016, men utfra interessen på Facebook, så er det mulig vi må oppjustere ambisjonen kraftig, sier han.  

Klubben skal favne bredt, men vil først og fremst rette seg mot enduro-, sti- og rundbanesyklister.

– Vi ser for oss treningsgrupper for voksne utøvere som vil forberede seg på ritt sammen i en sosial setting. I tillegg vil vi starte faste treninger for barn, med fokus på sykkelglede og mestring. Vi tenker også å ha faste, uformelle stiturer for medlemmer og gjester med fokus på hygge og kos på det fantastiske stinettverket rundt Aron. På sikt ønsker vi også å etablere en permanent rundbaneløype i tilknytning til skisenteret, sier Torstein Heen.

 

Saken fortsetter under

Drammen Enduro Foto Svenn Fjeldheim
Aron Skisenter er en viktig partner for den nye sykkelklubben. Foto: Svenn Fjeldheim

Aron Skisenter er en viktig partner for den nye sykkelklubben. Foto: Svenn Fjeldheim

Realiserer klubbdrømmen

Heen forteller at stimiljøet i området har lekt med tanken om en egen klubb i flere år, men nå har de endelig gjort alvor av drodlingen.

– Tanken om egen sykkelklubb i tilknytning til Drammen skisenter er noe vi har lekt med i flere år. Beslutningen om å gjøre drømmen til virkelighet ble tatt i høst etter at en gjeng av oss hadde arrangert Nordisk mesterskap i Aron, sier Heen, og forklarer at det var flere faktorer som gjorde at de fikk ut fingeren.

– Lysten til å ha kontroll på egne arrangementer og kunne drive aktivitet på den måten vi selv ønsket var utløsende faktorer, sammen med ønsket om en styrket tilhørighet til skisenteret, sier Heen.

 

Prosjekter og arrangement i bøtter og spann

Det mangler ikke på initiativ og prosjekter i den nye klubben, selv om det fortsatt er lenge til snøen går.

– Vi vil arrangere lavterskelritt, "mini-enduro" morsomme rundbaneritt og klatrekonkurranser. Klubbmesterskap skal vi definitivt ha i løpet av 2016. Og vi har ambisjoner om å arrangere enduroritt igjen neste år, sier Heen.

Men nytt Nordisk mesterskap eller andre store, formelle ritt ligger ikke i kortene denne sesongen. Klubben vil bygge kompetanse steg for steg.

– Det blir ikke noen store ritt i 2016. Vi vil sette organisasjonen før vi igjen skal levere Norges beste arrangementer, sier Heen, og legger til at klubben vil begrense seg til sti, enduro og rundbane.

– Vi kommer ikke til å ha fokus på utfor i første omgang, ei heller landevei. Der har andre klubber i området god aktivitet. Men landeveis- og utforsyklister er uansett velkomne som medlemmer dersom de ønsker å sykle i den fine drakten vår, sier Heen.

 

Miljøet bestemmer
Heen understreker at klubben skal drives og utvikles av medlemmene, etter deres ønsker og behov.

– Tanken er at medlemmene skal få bestemme aktiviteter selv, og etter hvert kunne organisere treninger selv under vår paraply, sier Heen, og trekker fram at det er mange som har stått på for å få klubben på beina.

– Samarbeidet med Drammen skisenter er viktig. Erik Graaberg og gjengen hans er like gira på dette som vi i styret er. Og styret i moderklubben Aron Skiklubb har vært entusiastiske støttespillere i etableringen og vi ser for oss gode synergieffekter mellom alpinister og syklister i fremtiden, sier Heen.

 

AAAronsk
Slik blir draktene til nye Aron SK.

Slik blir draktene til nye Aron SK.

Publisert 11. februar 2016 kl 06.00
Sist oppdatert 11. februar 2016 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen