HVOR?
  • Kommune: Drammen
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

Kjør til Buskerud Sentralsykehus, parker f.eks i svingen opp til Spiralen. Eller spar beina og kjør bil opp til Spiraltoppen (20 kr) for en kortere tur.

Endepunkt

Samme sted.

Terreng

Noe klatring på grus, deretter mest mulig teknisk sti (bark, stein, gjørme, røtter, ur) kun avbrutt av enkelte små besøk innom den evinnelige røde grusen.

Rutebeskrivelse

Ruten er tegnet inn på kartet. Start ved Thorleif Haug-statuen bak sykehuset, opp Thorleif Haugs vei (grus/lysløype) rett bak husene. Ved Sturlahuset/Neperjordet tar man inn i skogen øverst på gressbakken, opp diverse teknisk klatring til Sturlabanen. Når man treffer grusen igjen tar man denne til høyre i retning Friluftsmuseet. Her begynner Naturstien som er selve runden på denne turen. Alt til nå har vært transport opp, og man kan selvsagt være pyse og kjøre bilen helt opp til Spiralen for å slippe 250 høydemeter, men da mister man dem ned igjen også :-)

Naturstien er en lekker sak som går rundt de sentrale deler av Bragernesåsen. Den er godt skiltet, og ofte markert med gul bark, så det er bare å dra ivei. Massevis av små tekniske utfordringer og noen riktige mørdarkneiker som jeg gjerne vil se noen ta på første forsøk. Den ender til slutt opp på Spiralen, der man tar en velfortjent pause på kaféen og nyter Drammen ovenfra mens man samler guts til turen ned igjen.

Sykle i retning Juletønna, rett etter Otto Lunds sti går en bitteliten luring ned til venstre. Dra på det du orker og kos deg! Når du kommer inn på Otto Lunds sti kan det være greit å skrubbe noe, av hensyn til turgåere og stupet i yttersving :-) Nede på Thurmannsvei er det muligens ikke lov å sykle (men vi har ikke passert noe skilt) så vis hensyn og trill om nødvendig.

Ved hoppbakken Jøssingkollen drar man ned til venstre forbi Hamborgstrømpaviljongen og videre ned mot bebyggelsen, på en rekke artige singletracks av varierende bratthet. Hold deg til småstiene, syklister er uønsket på den bredere grusveien som snor seg nedover. Man ender til slutt opp i lysløypa som man cruiser ned til bilen igjen.

Tips

Mulighetene er enorme for lengre turer innover i Finnemarka: grusveier, singletrack, svaberg og masser av badevann. Ta med mye mat og en badeshorts :-) OBS OBS! Det er forbudt å sykle på noen av stiene i Åsen rett opp fra byen. Se etter skilt, og vis hensyn!