Den Perfekte Sti (DPS)

Stien går ned rett nord for myra på Kamstrupløypa

Av: Simen
Sist oppdatert: 2. oktober 2010 kl 00.00
Den Perfekte Sti (DPS)
Den Perfekte Sti (DPS)

HVOR?

  • Kommune: Drammen - Bragernesåsen
  • Lengde: 0-10 km
  • Tidsbruk: 0-1 time
  • Vanskelighetsgrad: 5. veldig krevende

Slik kommer du dit

Starten er fra Langemyr og følger Kamstrupløypa over Klemmehøgda fra sydsiden av myra. Hit kan du komme fra flere sider, både fra DBK-hytta, Aron og Tverken.

Endepunkt

Ved Bera.

Terreng

Berømt og beryktet teknisk nedkjøring fra Kamstrupløypa til Bera i Bragernesåsen.

Rutebeskrivelse

Inngangen til DPS finnes rett nedenfor hytta ved myra men før myra starter. I bunnen av første steinrøys som brekker ned mot høyre tar man stien som går til venstre. Det er flere tekniske partier som de fleste ikke vil klare på første forsøk, i alle fall uten guide. De vanskelige partiene er stort sett av type steintrapper, enten smale eller også med skrånende sider.Når du kommer ut på blåstien ta oppover til høyre 50m, ta ned til venstre og fortsett DPS videre nedover. Her blir det bratt, men artig. Etter en veldig bratt avslutning med to muligheter kommer du ut på en liten lysning. Ta til venstre for Bera og høyra for Aron. Dette sporet ender på Bera.

GPS

Tips

Fin sti, men kanskje litt overvurdert om du liker flyt i tillegg til det tekniske. Den blåmerkede stien som starter på samme sted ved Langemyr men som går på nedsiden av Kaståsen er et mindre teknisk alternativ med bedre flyt.

Publisert 2. oktober 2010 kl 00.00
Sist oppdatert 2. oktober 2010 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen