Bløt start i Drammen

Selv om været ikke spilte på lag, møtte både Trønderbataljonen og Swedish House Mafia til sesongåpningen i Drammen Skisenter.

Sist oppdatert: 7. mai 2012 kl 17.15
TØRRERE: De enkleste løypene prioriteres for utbedringene. Foto: Simen Berg
TØRRERE: De enkleste løypene prioriteres for utbedringene. Foto: Simen Berg
Lesetid: 2 minutter

Sent fredag og natt til lørdag var vi mange som forbannet regnværet som trommet på takene på Østlandet. Etter en god uke med tørt og nesten varmt vær kom det drøyt ti millimeter fram til heisåpninga.- Det er jo litt frustrerende med sånt vær siste døgnet, når vi har gjort forberedelsene i t-skjorte her. Jeg skjønner jo at folk er skeptiske til sykkelføret når de ser snø på 300-400 meter rundt seg, sier Erik Graaberg. På tross av norgescupåpninga i utfor i Tveit, var det mange som fant veien, spesielt utover søndagen.

HelgeturDet svenske Gøteborg-laget, med Jon Lindgren i spissen, var ute for å forberede seg til Nordisk mesterskap i pinsen. Etter mange helgeturer til Drammen er gjengen bedre kjent der enn de fleste.

Hyperaktiv sykemeldingOle Christian Fagerli var UCI-ranket som nummer 72 i verden i rundbane før denne sesongen. Men så sa ryggen stopp. I påvente av MR denne uka praktiserer han særdeles aktiv sykemelding.- Vi har mistanke om at det er en prolaps i ryggen. Men jeg klarer meg fint så lenge jeg ikke drar på i ritt. Dette er første gangen min i Drammen, men så lenge jeg ikke kan konkurrere, kommer jeg til å være en del her framover, forteller han.

Flere om beinet- Hva tenker du om Tryvann som åpner sykkelpark i slutten av juni, blir det hardere konkurranse, eller vil sykkelmarkedet øke sånn at det blir mer på alle?- I begynnelsen var jeg litt delt i synet, men jeg tror det er viktig at flest mulig får et godt sykkeltilbud i nærheten av der de bor.

Nytt for sesongenAv nyheter for sesongen trekker Erik fram flere ting.- For løypene sin del jobber vi med å utbedre løypene vi har, som fikk mye slitasje med alt regnværet i fjor. For å øke sikkerheten ytterligere har vi løypepatruljen som sjekker løypene før hver åpningsdag. Videre blir Drammen Kommune en bedre og bedre samarbeidspartner. De har blitt veldig tydelige utad på at de er positive til syklistene, og det gjør det enklere for lokalmiljøet å akseptere at syklingen her har kommet for å bli. Jeg kan jo nevne at vi ser en veldig positiv utvikling i sykkelutleien som allerede begynner å få veldig mange bookinger selv om vi har utvida fra femten til atten sykler i år.

Vi tar med denne filmen fra i høst, som har sykling i Aronsløypa fram til 2:25.

Publisert 7. mai 2012 kl 00.00
Sist oppdatert 7. mai 2012 kl 17.15
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen