Skoldalsnipa

Leiren, Espeland

Sist oppdatert: 28. oktober 2011 kl 00.00
Skoldalsnipa
Skoldalsnipa

HVOR?

  • Kommune: Bergen
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

Fra nesstun mot Arna, ta til høyre ved skilting mot Moldalia, kjør videre opp mot den gamle fangeleiren. Når du passerer fangeleiren kjører du ett par hundre meter, til du kommer inn på en grusvei, 100 meter inn på grusveien parkerer du bilen, rett før ett skilt som sier all kjørsel forbud eller noe sånt. Du tar så å går/sykkler videre på grusveien en ca 250m - 300m, til du ser en sti som går av veien på venstre side og oppover mot skoldalsnipa. Følg stien hele veien opp. Det er noen partier som er ganske så bratte, det er også ett par små drop. Men alt er sykklbart vist du har litt teknikk.

Endepunkt

Samme plass som du parkerte bilen.

Terreng

Nedeste del av løypa kan være litt myrete, så ta turen på tørre dager. Det er litt varierende vegitasjon, enkelte steder er det litt tett, andre plasser åpent. Når du kommer over tregrensen er det høyfjellsnatur med lite trær og røtter. Du må trillle/bære sykkelen hele veien til toppen. Selve stien er smal så det er litt "knotete" å komme seg oppover, spessielt i de nederste partiene.

Rutebeskrivelse

God grusvei de første hundre meterene før du går over på stien. Det er vanskelig å kjøre seg vill her, det er bare en plass stien deler seg, og her er det bare til å følge den delen som går oppover mot toppen. Det er eit par vanskelige partier, der det kan være lurt å gå av sykkelen, men det går fint vist en har litt erfaring.Når du har nådd toppen, 603 moh, er det bare til å nyte utsikten og gjøre seg klar til en utrolig artig tur ned igjen der du følger akkuratt samme stien som på vei opp.Synes personlig at denne turen er litt artigere en den fra Austarinda og ned til Osen, så vist du liker den turen kommer du nok også til å ha det kjekt her.

Publisert 2. august 2011 kl 00.00
Sist oppdatert 28. oktober 2011 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen