Guldstølen

Toppen av Guldstølen

Sist oppdatert: 22. mars 2008 kl 00.00
Guldstølen
Guldstølen

HVOR?

  • Kommune: Bergen
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

Det er flere veier å komme seg til Guldstølen. Jeg er best kjent med å starte fra bueskytterbanen i Langeskogen bak Krambua på Fjøsanger. Det er det et kart som viser de forskjellige stiene som går opp til Guldstølen. Det er mange stier i skogen, så se etter skilt ,og prøv og hold rette stien, ellers havner man på Løvstakken. Det tar vel en ca 1 time til 1,5 time til du er på toppen. Statsminister Chr. MIchelsen hadde feriehytten sin på toppen der før i tiden.

Endepunkt

Man kan havnn i Fyllingsdalen, Kråkenes, Bønes eller på Fjøsanger(Langeskogen, Bueskytterbanen)

Terreng

Toppen består av stein og jord med bred sti. Helt sykkelbart. Nedover igjen er det litt svae, mye skog med røtter, jord og stein. Hvis man treffer rette stien kan man sykle omtrent helt ned. Men noen steder kan det være drop som man må bære sykkel ned fra. Men stort sett er mye gøyt å sykle på. Til tider tekniske stier.

Rutebeskrivelse

Når du står på toppen av Guldstølen har man flere altenativer ned igjen. Man kan sykle mot Bønes, Fyllingsdalen eller Fjøsanger. Våres rute ned ender på bueskytterbanen i Langeskogen. FRa toppen og mot Løvstakken går det en sti som heter Nils Langhelles vei(tror jeg). Følg den et stykke til du må bære sykkelen opp en knaus. Du skal da være kommet på en kam som går ned fra Løvstakken. Et annet alternativ er en sti som går ned ene Guldfjell siden, denne havner og på bueskytterbanen i Langeskogen. Hvis du begynner på samme stien, men ser etter en avstikker til høyre er det også et godt alternativ nedover.

Tips

Hvis man sjekker tursidene til bt.no er det flere beskrivelse av ruter opp og ned. Tror det muligens går en gammel hestevei fra kråkenes og opp.

Publisert 22. mars 2008 kl 00.00
Sist oppdatert 22. mars 2008 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen