På grunn av koronarestriksjoner måtte årets utgave av Huckfest sykkelfestival i Ål i Hallingdal utsettes til slutten av august. Med egen teststasjon var det i år åpent for 500 deltakere. 

Programmet var av tradisjonell sort: med guidede stiturer av både kort og lang sort i ulike typer terreng og med forskjellige temaer, med og uten elmotor - alle med lommekjente stiførere og små grupper. Det var shuttling i regi av Trailhead Nesbyen, kurs og konkurranser, konserter, filmvisninger og mingling. 

Annonse

Hilde Sangesland Strædet var en av festivaldeltakerne også i år, og holdt også kurs på årets Huckfest. Hun er glad for å være tilbake på sykkelfestival. 

– Det var fint å være på festival igjen, vi var heldige med været også. Jeg hadde teknikk kurs for jenter på lørdag, og det var fulltegnet tidlig, så det var jo stas. Det var kjempegod stemning og mye folk. Også var det jo krav om hurtigtest for korona, noe som gjorde at det føltes mer trygt med så mye folk samlet, sier Hilde Sangesland Strædet. 

Hun håper imidlertid at festivalen flyttes tilbake til tidligere på sommeren. 

– For min del passer det ganske mye dårligere å kjøre festivalen nå, for det er veldig hektisk på jobb i august. Jeg håper de flytter den tilbake til sommerferien, for da kan vi med lang kjørevei kombinere det med annen sykling i Hallingdal, sier Strædet.

Fotokonkurransen åpnet allerede tidlig på sesongen i år, og premien var festivalpass til den populære sykkelfestivalen i Ål i Hallingdal.

Huckfest Bike Festival 2021 åpnet torsdag 26. august med shuttling i sykkelparken, åpen MX bane, konkurransen «Huck to not so flat» og god musikk. Dessuten inviterte Ål stibyggerlag til offisiell åpning av den første delen av stien Hallingspretten, som er en blå sti bygget og designet av Trailhead Nesbyen. 

Fredag var det mer av samme sort, samt flere typer guidede turer, ølsmaking og live musikk med MOKRI. 

Lørdag var det to ulike konkurranser: Whip off Challenge og klunker race, samt visning og premiering av årets bidrag til #huckshoot. Dessuten kom Brage Vestavik og film teamet Blur Media for å vise filmen sin X Games The Saga, etterfulgt av nok et musikalsk kveldsshow. 

Søndag ble Huckfest Bike Festival 2021 avsluttet med enda flere turmuligheter, shuttling og åpen sykkelpark. 

PS - Også i fjor greide arrangøren å få på plass en koronajustert versjon av festivalen. Se bildene fra Huckfest 2020 

Huckfest 2021
STEMNING: Det var bra med folk og god stemning gjennom hele helga under Huckfest 2021 i Ål i Hallingdal. Foto: Gisle Johnsen