/ NOTS

vNOTS på lederjakt

NOTS inviterer til årsmøte 16.februar, der det blant annet skal velges ny leder.

Sist oppdatert: 13. januar 2017 kl 12.09
NOTS er på jakt etter ny leder. Foto: Asgeir Linberg
NOTS er på jakt etter ny leder. Foto: Asgeir Linberg
Lesetid: 3 minutter

NOTS

  • Etablert 2004 av en gruppe terrengsyklister som så behovet for en nasjonal organisasjon som ivaretar alle terrengsyklisters interesser.

  • NOTS er en uavhengig interesseorganisasjon og et talerør for alle terrengsyklister i Norge.

  • NOTS skal arbeide for terrengsyklistenes rettigheter.

  • NOTS skal arbeide for at terrengsykling utøves på en måte som tar de nødvendige hensyn både til naturen og alle brukere av denne.

  • NOTS skal samarbeide med myndigheter, grunneiere og andre organisasjoner for å nå sine mål.

  • Les mer om Norsk Organisasjon for Terrengsykling 

Stian Bergeland gir seg som leder for NOTS etter to år, og valg av ny leder for organisasjonen er det viktigste punktet på årets møteagenda.

Det er årsmøtet som formelt velger ny leder, basert på innstillingen til valgkomitéen. Anders Anker-Rasch i valgkomitéen forteller at prosessen med å finne ny leder så vidt har startet.

– Vi har så langt ingen eksterne kandidater i kikkerten, men vi håper dette endrer seg raskt. I tillegg tar vi en runde med det sittende styret for å se om noen er interessert i opprykk. For kontinuitetens del er det svært ønskelig, men vi er selvfølgelig veldig glad for alt engasjement som kan resultere i nye styremedlemmer, sier Anker-Rasch.

Han forklarer at NOTS er ute etter en person som både har evnen til å lede en organisasjon med mange engasjerte medlemmer, og som kan videreutvikle og følge opp NOTS både utad og internt.

– Vi er på jakt etter en tydelig, men pragmatisk person med et ønske om å bygge videre på det fenomenalt gode utgangspunktet vi allerede har. Jeg vil langt på vei si at mye av det vanskeligste allerede er gjort. NOTS har aldri vært mer relevant. Vi har nå fått innpass hos myndighetene og høringsinstansene på en helt annen måte enn for bare få år siden. Samtidig er det ikke til å legge skjul på at det er en vanskelig, og utrolig viktig, jobb å skulle forene så mange forskjellige ønsker, behov og hensyn som vi har innenfor medlemsmassen, sier Anker-Rasch.

Saken fortsetter under

Øyvind Rørslett - Stian bergeland - Åpning Pioneren 2015 - Snorre Veggan 1400x924
Stian Bergeland (til høyre) sammen med Øyvind Rørslett under åpningen av Pioneren i 2015. Foto: Snorre Veggan

Stian Bergeland (til høyre) sammen med Øyvind Rørslett under åpningen av Pioneren i 2015. Foto: Snorre Veggan

Les også: NOTS effektiviserer innsatsen 

Alle medlemmer er velkomne på årsmøtet, og de som ikke kan være til stede i Oslo kan delta via Skype. Frist for å sende inn forslag til årsmøtesaker er 26. januar. 

Derfor skal du engasjere deg
– I NOTS er det gode muligheter for å få kreativt utspring for ideer man måtte ha. I tillegg blir man del av et miljø som er engasjert og trivelig, og man får mange nye og gode kontakter.
Personlig har jeg hatt stort utbytte av delta i NOTS-styret, og det mest spennende er kanskje å se at man har en sånn rivende utvikling og at man med få midler får til så mye. Det har også vært givende å kunne få lov til å utvikle egne ideer, sier avtroppende leder Bergeland.

Han trekker fram at det er mye på programmet allerede for 2017, og at det er rom for mer.

– Sentralt planlegges det NOTS-samling, stibyggerkurs og andre medlemsrelaterte aktiviteter. Vi trenger noen med gode ideer og som vil realisere dem. Vi har også penger til å støtte gode prosjekter som fører til videreutvikling av NOTS, sier han, og legger til at mye av det samme gjelder lokallaget Oslo & Omegn.

Les også: NOTS trenger nye krefter 

Jobber for syklistene hver dag
NOTS ble stiftet i 2004 for å ivareta terrengsyklistenes interesser og sikre at skogen også i framtida er tilgjengelig for syklistene.

– Det er mange som kjemper mot syklister i utmark. Presset mot syklister er enormt, og det er konflikter nesten hver dag. Men å sykle på sti i utmark er lov. NOTS jobber for at den retten ikke skal bli borte. NOTS sørget for at det ikke ble sykkelforbud i Østmarka. Den kampen kjemper NOTS hver dag. I hele landet, sier Bergeland.

Les også: Forvaltningen forbyr sykling der myndighetene vil åpne 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Papirarbeid NOTS - Foto NOTS 1400x933
NOTS jobber for terrengsyklistene hver dag, blant annet for å unngå at verneområder stenges for sykling. Foto: NOTS

NOTS jobber for terrengsyklistene hver dag, blant annet for å unngå at verneområder stenges for sykling. Foto: NOTS 

Publisert 13. januar 2017 kl 12.09
Sist oppdatert 13. januar 2017 kl 12.09
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen