/ NOTS

Feiret nytt NOTS-lag med 43 på fellestur

Første GodTurGuiding i NOTS Follo viste fram milevis av Sørmarkas perler og ga god rekruttering.

Sist oppdatert 7. desember 2017 kl 07.00
Det kom 43 syklister på første GodTurGuiding i NOTS Follo, og 10-15 nye NOTS-medlemmer. Foto: Trond Dyrnes
Det kom 43 syklister på første GodTurGuiding i NOTS Follo, og 10-15 nye NOTS-medlemmer. Foto: Trond Dyrnes

De lokale stientusiastene formaliserer engasjementet for lokale stier og fellesturer med eget lokallag i NOTS.

Styret består av leder Tore André Anker Nilsen og styremedlemmene Trond Dyrnes, Jon Børre Dahl og Kjell Ivar Moland. De har allerede ryddet stier, opprettet kontakt med kommunen og grunneiere, og da lokallaget arrangerte sin første God-Tur-Guidede tur kom det 43 syklister.

Hvorfor har dere etablert et eget NOTS-lag i Follo?
– Det er flere grunner til det, men først og fremst for å formalisere det vi har drevet med i en god stund nå. Vi har ryddet og vedlikeholdt stiene i området her, og det skal man jo ha tillatelse til å gjøre. Det har vi også fra kommunen, men kommunen eier bare en tredjedel av skogen her. Resten tilhører andre grunneiere, og det er lettere å ta kontakt med dem som en formell organisasjon.

Les også: Ny stisykkelklubb i Follo 

Saken fortsetter under

Kloppklar Trond Dyrnes - 1400x933
Det nye NOTS-laget i Follo er allerede i gang med å rydde og vedlikeholde stier. Foto: Trond Dyrnes

Det nye NOTS-laget i Follo er allerede i gang med å rydde og vedlikeholde stier. Foto: Trond Dyrnes

Hva skal dere jobbe med, og hva blir det viktigste å ta tak i først?
– Det viktigste blir å fortsette arbeidet med å utbedre og vedlikeholde stier, og forhåpentligvis hjelpe kommunen med å bytte ut klopper og bygge nye der det trengs. Slik viser vi andre stibrukere at de utbedringene vi gjør kommer alle til gode. Det har vi også fått mye positive tilbakemeldinger på. Vi har et godt forhold til skogbestyreren i kommunen. Han er positiv til sykling i skogen, og flink til å forklare de som henvender seg med bekymringer om slitasje at stisykling setter veldig lite spor i skogen. Vi skal også henge opp plakater med stivettreglene ved starten av merkede stier og på parkeringsplasser der kommunen har informasjonstavler.

Les også: Er du NOTS nye leder? 

Saken fortsetter under

NOTS Follo fellestur Oct 29-17 trails - Trond Dyrnes 1400x933
Selv om NOTS Follo hadde 43 syklister på fellestur, var det lite spor etter dem i skogen. Foto: Trond Dyrnes

Selv om NOTS Follo hadde 43 syklister på fellestur, var det lite spor etter dem i skogen. Foto: Trond Dyrnes

Er dere redde for konflikter med andre stibrukere?
– Generelt sykler vi ikke der det er mest folk. Vi har veldig mye stier, og vi er opptatt av å senke farten og si hei når vi treffer andre, så jeg tror turgåerne her i stor grad er vant til at stisyklistene tar hensyn.

Hvorfor bør man engasjere seg i NOTS?
– Det er viktig at flere jobber for terrengsyklistene. NOTS har gjort og gjør mye for å ivareta rettigheter på nasjonalt plan. Vi vet jo ikke hvordan stisyklistene ville blitt mottatt om ikke NOTS sentralt hadde stått på slik de har i mange år. Som en del av NOTS har vi også en kontakt og støtte i vanskelige saker dersom det blir aktuelt.

Les også: NOTS: – Vi må bli flinkere til å minne folk på at de kan bli medlemmer   

GodTurGuiding ga solid rekruttering
Den første fellesturen til NOTS Follo var drøyt to mil lang, med start fra Siggerud gård barnehage, og pause med påfyll etter omtrent halvkjørt rute.

– Vi hadde plassert Tore André, lederen vår, ved Kloppa i Ski. Der sto han klar med bål og varme pølser til hele gjengen før vi tok siste økt, sier Dyrnes.

At det kom så mange tror Dyrnes skyldes interesse og nysgjerrighet både rundt stiene på programmet og det nyetablerte lokallaget.

– At vi reklamerte for stier som ikke er så lette å finne, gjorde nok mye av susen. Samtidig er vi ett nytt lokallag, så folk var kanskje nysgjerrige på hva vi står for og jobber med. Uansett var folk veldig fornøyd med det de fikk sykle på turen, så dette skal vi gjenta det til våren. Jeg tror nok vi fikk 10 til 15 nye medlemmer på denne turen, sier Dyrnes.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

NOTS Follo fellestur Oct 29-17 food - Trond Dyrnes 1400x933
Mat må man ha - leder i NOTS Follo disket opp med grillede pølser halvveis i lokallagets første GodTurGuidede fellestur. Foto: Trond Dyrnes

Mat må man ha - leder i NOTS Follo disket opp med grillede pølser halvveis i lokallagets første GodTurGuidede fellestur. Foto: Trond Dyrnes

NOTS Follo stiftelsesmøte Trond Dyrnes nr 3 fra venstre - Lars S Rønningen nr 4 fra venstre - Kjell Ivar Moland nr 3 fra høyre - Tore Andre Anker Nilsen til høyre - Foto NOTS Follo
Dette er NOTS Follo: leder i NOTS Follo Tore Andre Anker Nilsen til høyre, og styremedlemmene Trond Dyrnes (nummer tre fra venstre), Lars S Rønningen (nummer fire fra venstre) og Kjell Ivar Moland (nummer tre fra høyre). Foto: NOTS Follo

Dette er NOTS Follo: leder i NOTS Follo Tore Andre Anker Nilsen til høyre, og styremedlemmene Trond Dyrnes (nummer tre fra venstre), Lars S Rønningen (nummer fire fra venstre) og Kjell Ivar Moland (nummer tre fra høyre). Foto: NOTS Follo

Publisert 7. desember 2017 kl 07.00
Sist oppdatert 7. desember 2017 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen