/ NOTS

Er du NOTS nye leder?

Over halvparten av NOTS sentralstyre skal byttes ut til vinteren, og jakten på nye styremedlemmer er i gang.

Sist oppdatert: 8. november 2017 kl 07.00
Vil du være med å prege hva NOTS skal fokusere på? Foto: NOTS
Vil du være med å prege hva NOTS skal fokusere på? Foto: NOTS
Lesetid: 4 minutter

Leder i NOTS Stian Bergeland er definitivt ferdig i ledervervet, og går derfor tidlig ut med en appell til terrengsykkelmiljøet slik at NOTS kan unngå å komme i den situasjonen de gjorde i vinter. Da var valgkomiteen var helt beit for kandidater til vervet bare dager før årsmøtet.

Les også: Ingen vil bli NOTS-leder   

Bergeland hadde egentlig tenkt å gi seg etter 2016, men reddet situasjonen da han gikk med på å ta en ny periode. Nå er det definitivt slutt.

– Jeg  har vært leder i tre år nå, og kjenner at det holder. Jeg føler at jeg har gjort det jeg kan, sier han, og anbefaler vervet varmt til de som føler seg kallet.

Stort handlingsrom
– Dette er ikke noe tørt og traurig verv. I NOTS er det mye rom for å jobbe med saker og prosjekter en brenner for. Det er en veldig fin gjeng i NOTS, og jeg kommer nok til å savne den muligheten til å kjenne til de sakene som rører seg på den måten man gjør når man sitter som leder i organisasjonen, sier Bergeland.

I tillegg til lederen skal også nestleder, kasserer og ytterligere to styremedlemmer gi seg etter inneværende periode. Det betyr at totalt fem av styrets åtte posisjoner må erstattes på vinterens årsmøte. Det er bare lederen som velges. De resterende posisjonene fordeles på det første styremøtet, der det nye styret konstituerer seg. Uansett vil organisasjonen ha behov for folk med ulike egenskaper og bakgrunner.

– Vi trenger folk som har interesse for å bygge organisasjon og med hjerte for NOTS og terrengsykling. Vi trenger folk med visjon og ideer, noen som kan koordinere og folk med gjennomføringsevne. NOTS er et arbeidende styre, så det er viktig at de som sitter i styret er i stand til å ta en sak fra tankestadiet til slutt, og at de kan jobbe selvstendig, sier Bergeland.

Han er stolt av det NOTS har oppnådd, men understreker samtidig behovet for å stå på videre.

– Det er nok av aktører der ute med interesse av å begrense terrengsykling. Det er ikke tvil om at det er flere kommersielle aktører som er opptatte av bærekraft og tilrettelegging, men for dem dreier det seg til syvende og sist alltid om penger. NOTS er der for terrengsyklistene både før og etter eventuelle kommersielle aktører, sier Bergeland.

Les også: - Det største vi har oppnådd 

Saken fortsetter under

Stian Bergeland Kristoffer Kippernes 1400x933
Stian Bergeland. Foto: Kristoffer Kippernes

Stian Bergeland. Foto: Kristoffer Kippernes

Mye å ta tak i, men frihet til å prioritere annerledes
Bergeland utelukker ikke at han kan fortsette å være involvert i NOTS, men han ønsker ikke å være noen sjuende far i huset for det nye styret.

– Det nye styret står helt fritt til å vurdere hva de vil prioritere og hvordan de vil organisere seg. Men jeg håper at det nye styret vil videreføre det arbeidet vi føler vi er kommet godt i gang med når det gjelder å bygge organisasjonen, og at de vil videreføre de aktivitetene som vi ser er blitt godt mottatt. Det gjelder blant annet de årlige lokallagssamlingene og stibyggerkursene, sier han.

Selv om Bergeland opplever at NOTS har fått større oppmerksomhet og innflytelse så vel som flere medlemmer, må det jobbes kontinuerlig med informasjonsarbeid.

– Vi har hatt en jevn økning i aktivitetsnivået i den tida jeg har sittet som leder, men vi må fortsatt jobbe med å få spredd kunnskap om organisasjonen. Det er fremdeles mange som ikke kjenner til NOTS, sier han.

Videre er organisasjonen heller ikke i mål med ambisjonen om å få på plass en ansatt medarbeider i NOTS sentralt.

– En fast ansatt, enten på heltid eller deltid, er noe vi vil være svært tjent med og det står fortsatt på agendaen. Vi har vært nære på å få det til, men vi kommer nok ikke i mål med det før neste år, sier Bergeland.

FAKTA NOTS

  • Etablert 2004 av en gruppe terrengsyklister som så behovet for en nasjonal organisasjon som ivaretar alle terrengsyklisters interesser.

  • NOTS er en uavhengig interesseorganisasjon og et talerør for alle terrengsyklister i Norge.

  • NOTS skal arbeide for terrengsyklistenes rettigheter.

  • NOTS skal arbeide for at terrengsykling utøves på en måte som tar de nødvendige hensyn både til naturen og alle brukere av denne.

  • NOTS skal samarbeide med myndigheter, grunneiere og andre organisasjoner for å nå sine mål.

  • Les mer om Norsk Organisasjon for Terrengsykling http://www.nots.no

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

NOTS lokallagssamling 2017 Stitur Nesfjellet - Foto Øyvind Haugen 1400x933
Lokallagssamlingen i Nesbyen i september var den andre i rekka, og en av aktivitetene leder Stian Bergeland håper det nye sentralstyret vil videreføre. Foto: Øyvind Haugen

Lokallagssamlingen i Nesbyen i september var den andre i rekka, og en av aktivitetene leder Stian Bergeland håper det nye sentralstyret vil videreføre. Foto: Øyvind Haugen 

Publisert 8. november 2017 kl 07.00
Sist oppdatert 8. november 2017 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen