Med pandemien som bakteppe ble Utflukt avlyst i 2020, og arrangert i en komprimert utgave på høsten i 2021. Men i 2022 er Utflukt i Trysil tilbake, og det planlegges for normal gjennomføring 16-19. juni, men med feiring av et 20-årsjubileum i tillegg.

Festivalen, som begynte som et kompisprosjekt av grunnleggerne av terrengsykkel.no på tidlig 2000-tall, har utviklet seg til å bli landets største samlingspunkt for terreng- og stisyklister, med over tusen deltakere på det meste, i regi av Fri Flyt AS og Terrengsykkel.

Annonse

Festivalsjef Adam Tumidajewicz ser fram til det som forhåpentligvis blir en festival med stisykling uten restriksjoner, når billettsalget åpner klokken 10.00 17. februar.

– Jeg hørte rykter om at den helgen i juni i 2021 vi egentlig skulle ha arrangert, var det mange som likevel møtte opp i Trysil for å sykle. Så jeg vet at det er mange som ikke klarer juni uten Utflukt. Men vi måtte jo ta den litt kjipe avgjørelsen. Vi fikk gjennomført en festival i august med bra vær og fantastiske folk, men nå legger vi opp til en ny festival. Målet er å komme tilbake til der vi har vært, make Utflukt great again, kan man si. 

sykkelfestival i Trysil
SER FRAM TIL NY FESTIVAL: Festivalsjef Adam Tumidajewicz gleder seg til juni og Utflukt i Trysil. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Festivalen startet i sin spede barndom på Skeikampen, men har siden flyttet seg via Kongsberg, til Trysil hvor den nå har holdt stand de siste årene. 

– Det er 20 år siden festivalen startet, blir det noen markering?

– Det blir det selvfølgelig. Gjerne en mimresesjon fra gamle dager, men også et show, en bursdagsfest rett og slett. Jeg håper syklistene kommer til å merke at vi er tilbake. En faktor i fjor var selvfølgelig at bransjen har slitt med tilgang på sykler. Men jeg merker at mange er positive, så jeg håper vi også i år kan tilby sykler fra både de store og små merkene som syklistene kan prøve, sier Tumidajewicz. 

– Hva er ditt beste Utflukt-minne? 

– Jeg har bare vært med to ganger selv, men det kuleste var åpenbart i fjor, når jeg fikk være festivalsjef for første gang. Å stå opp på lørdagen og se at det var fint vær, mange hundre supergira syklister på vei ut på tur med guider. Og så har Utflukt betydd mye for meg selv, det å dyrke og omfavne identiteten som syklist, og kunne gjøre det sammen med andre.

stisykling i Trysil
SMALE STIER: Trysil har markert seg som landets største destinasjon for terrengsykling, med både tilrettelagte og naturlige stier. Foto: Kristoffer H. Kippernes.