Festivalsesongen

Utflukt 2016 er historie, men det er fortsatt en rekke arrangementer igjen på terminlista.

Sist oppdatert: 11. juli 2016 kl 07.00
Magisk på Stryn, der Folven arrangerer stisykkelfestival også i år. Denne gangen går den 8.-11. september. Foto: Tommy Aslaksen
Magisk på Stryn, der Folven arrangerer stisykkelfestival også i år. Denne gangen går den 8.-11. september. Foto: Tommy Aslaksen
Lesetid: 4 minutter

Mangfoldet blant norske sykkelfestivaler vokser stadig. Her er et utvalg av det som tilbys framover sommeren og høsten.

IVRIG jentecamper juli-oktober
Etter fjorårets suksess med to jentecamper i Hafjell i fjor, kjører jentene i prosjektet IVRIG hele tre sykkelcamper for jenter denne sesongen.
Den første campen går i Hafjell 16.-17. juli, med heisbasert sykling på programmet. Den neste går i Ål første helga i september med fokus mer i retning stisykling/enduro, og den siste går i Hafjell helga 6.-8. oktober, igjen med heisbasert fokus.
Alle campene stiller med jenteinstruktører fra øverste hylle: blant annet Stina Bondehagen og Hilde Sangesland Strædet, som er Norges beste kvinnelige utfor- og stisyklister. Felles for alle campene er fyldig pensum: teknikk og linjevalg, posisjon på sykkelen og svingteknikk, mekking og utstyr, og veldig mye sosialt.
Max 16 deltakere
Base: Hafjell/ Ål
Pris: ca. 3500 kroner (all inclusive)
Mer informasjon: https://www.facebook.com/ivrigcamp/

Saken fortsetter under

IVRIG Jentecamp July 2015 lift - Foto IVRIG 1400x924
IVRIGs jentecamper i fjor ble så populære at jentene utvider tilbudet i år. Foto: IVRIG

IVRIGs jentecamper i fjor ble så populære at jentene utvider tilbudet i år. Foto: IVRIG

Hillbilly Huckfest på Ål 28.-31. juli
En institusjon i stisykkelmiljøet siden 2009. Festivalenåpner torsdag kveld med konserter og kåring av vinneren av Huckshoot fotokonkurranse. Heisen i Hillbilly Bike Park går fra torsdag ettermiddag, og fram til søndag klokka 16.00. De første stiturene kjøres fredag. Fredag er det også klart for Hillbilly Enduro, som arrangeres for tredje gang. Lørdag er Mads "Makken" Haugen på plass med sin Fest series: underholdning på høyt nivå med heftige hopp, flipper og whipper. Og ellers blir det mye sosialt, konserter og events gjennom hele helga.
Base: Slåtta Gård
Pris: 1599 kroner (alt av program-aktiviteter inkludert) for Terrengsykkel-abonnenter, 1799 kroner for ikke-abonnenter. 1799 kroner for festival + 4 utgaver av Fri Flyt eller Terrengsykkel (valgfritt abonnement). 650 kroner for konsertpass
Mer informasjon: http://www.huckfest.no

Les også: Hillbilly Huckfest på Ål byr på luftige svev, stisykling, mat og konkurranser 28.-31. juli

Folven Sykkelfestival på Stryn 8.-11. september  
Arrangeres for fjerde året og byr på fire dager med stisykling, shuttling, guidede turer og uformelle konkurranser av typen bunny hops og pumptrack, afterbike, grilling og quiz. Nytt i år: utvider med egen jentehelg 23.-25. september.
Base: Folven Camping
Pris: 750 kroner
Mer informasjon: http://folven.no

Skibotn stifestival 18.-21. august
Nord-Norges største sticamp, med base i landsdelenes stieldorado Skibotn, byr på fire dager med stiturer, leirliv av sorten mårrakaffe, badestamp og badstue, mini-jam konkurranse fredag, enduro-ritt i samarbeid med Tromsø-enduro på lørdagen, etterfulgt av premieutdeling og lørdagsfest i Broen Pub.
Base: Strandbu Camping, som tilbyr både teltcamping og hytter.
Festivalpass: 500 kroner
Mer informasjon: http://www.skibotnstifestival.com/

Les også: Utflukt knuste alle rekorder

Stisykkelcamp på Geilo 19.-21. august
Programmet for helga byr på shuttling, guidede turer, konkurranser, grilling og afterbike på terrassen. Geilo og omegn har mange flotte høyfjellsstier å vise frem, samt en bikepark som byr på mye moro, melder arrangøren, som kjører campen for første gang i år.
Base: Geilo Sommerpark ved skisenteret i Vestlia, Geilo.
Priser: 1 dag med shuttle + heiskort i Bikepark: 445 kroner/ 2 dager med shuttle + heiskort i Bikepark: 715 kroner (20 % rabatt)/ 3 dager med shuttle + heiskort i Bikepark: 1000 kroner (25 % rabatt)/ Kun Shuttle, per dag: 195 kroner
Mer informasjon på festivalens Facebook side

Oppdal sticamp 23.-25. september
Tredagers sticamp i skog og fjell med guidede turer i små grupper på 6-8 deltakere, Instagram-konkurranse, grilling og sosialt program. Turmenyen er en blanding av klassiskere og nye stier, guidet av fjellsentralen.no. Sticampen ble etablert i 2012 og er et samarbeid mellom VPG.no Terrengsykkel og EVOC.
Maks 70 deltakere.
Base: Oppdal Gjestetun
Pris: 600 kroner for Terrengsykkel-abonnenter, 800 kroner for camp + ett års abonnement, 750 kroner for ikke-abonnenter

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Folven sticamp - tommy aslaksen 1200x
Folven byr på sticamp i luftige omgivelser. Foto: Tommy Akselsen

Folven byr på sticamp i luftige omgivelser. Foto: Tommy Akselsen

Publisert 11. juli 2016 kl 07.00
Sist oppdatert 11. juli 2016 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen