Utflukt 2016 i Trysil knuste alle rekorder

Årets utgave av den populære stisykkelfestivalen Utflukt trakk 800 deltakere til stiene i Trysil, mot fjorårets rekord på 500.

Sist oppdatert: 4. juli 2016 kl 10.00
Lesetid: 3 minutter

Les også: Breiale Jostedalsbreen
– Utflukt i år har vært helt unikt. Vi har aldri hatt så mange deltakere, aldri hatt det så varmt, tørt og fint i skogen, aldri hatt så mange på kurs, så mange på guidede turer, aldri hatt så mange sponsorer med sykler til utlån, eller så mange stier på programmet, sier Anders Kunze Juul-Dam, som arrangerte Utflukt for fjerde gang i Trysil.

Enorm utvikling
Jørgen Sæther fra Trondheim var tilbake på Utflukt for første gang på 10 år. Han ser store forskjeller på dagen Utflukt sammenliknet med sist.

– Det er første gang jeg er i Trysil, og den variasjonen i stier du har der sammen med det som finnes i Rörbäcksnäs blir helt fabelaktig. Jeg ble veldig positivt overrasket over stiene i Gullia. Disse stiene imponerte enormt med profesjonell bygging. Trysil har gjort en utrolig god jobb med å tilrettelegge for alle ferdighetsnivåer, og også med skilting og kart, sier Sæther.

IMG_1234
STOR VARIASJON: Jørgen Sæther satte pris på variasjonen av sti-tilbud under Utflukt. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Fortsatt intimt og sosialt
Men selv om interessen for Utflukt har eksplodert, har festivalen likevel greid å beholde den intime atmosfæren.

– For min del som har syklet lenge og i mange deler av landet blir det en sosial greie der jeg møter igjen gamle venner og treffer nye i et miljø jeg trives i, på stiene, i puben, på quizen og gjennom hele helga. Det er veldig, veldig viktig for meg. Trysil er et bra samlingspunkt og lett å komme til for folk fra både Østlandet og ellers i landet, sier Sæther. 

Les også: Magisk elgtråkk i Trysil 

utflukt2016-7868a
I VEGGEN: Elementer bygd i tre var en av mange morsomme innslag i de bygde stiene i Gullia. Foto: Snorre Veggan

Mer av alt
Årets Utflukt hadde et større utvalg av kurs og guidede turer, og flere kilometer sti enn noen gang.

– Vi har hatt kurs i oppoversykling, slangeskift, demperoppsett og teknikk-kurs, og egne kurs for jenter. Vi har stier som folk kan utforske på egenhånd, guidede turer for de som vil bli bedre kjent, og kurs for de som føler de trenger mer for å bli bedre. I løpet av helga hadde vi 200 deltakere på kurs i helga, og 900 på guidede turer, sier Juul-Dam.

Les også: Derfor kommer folk til Utflukt 

utflukt2016-7240a
STOR OPPSLUTNING: Flere hundre ivrige stisyklister samlet seg på Trysil denne helgen til Utflukt. Foto: Snorre Veggan.

Bredere publikum
Juul-Dam ser også at deltakermassen har blitt mer variert.

– Utflukt har blitt mer folkelig. Det er ikke lenger bare den harde kjernen av stisyklister som kommer hit. Jenteturene er veldig populære, og andelen jenter vokser. I år var det også en større andel familier, sier Juul-Dam.

Her finner du alle sakene vi har skrevet om stisykling i Trysil!

Videreutvikler for 2017
Samtidig ser Juul-Dam at det er rom for forbedring og nye tilbud.

– Dobbelt så mange som i fjor valgte i spise på Ski Pub’n på fredagen. Vi har hatt et ønske om at flest mulig får med seg fredagsprogrammet, og dette har vi altså lykkes bra med. Det er mulig det blir uteservering og musikk ved Ski Pub’n neste år for å skape enda mer festivalstemning, sier han.

Nå er arrangementskomiteen i gang med å evaluere årets festival, og nye tilbud for neste år er allerede under utvikling.

– Vi tenker på shuttling, foredrag med personligheter i miljøet og enda flere kurs, sier han, og legger til at de som har konstruktive innspill og forslag kan kontakte oss.

Følg med på terrengsykkel.no og Utflukts hjemmesider – her legges det fortløpende ut bilder og videoer.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen

Publisert 4. juli 2016 kl 10.00
Sist oppdatert 4. juli 2016 kl 10.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen