Stisykkelfestivalen Utflukt i Trysil er i gang

– Trysil har alt og Utflukt gir det en ramme sier Guro Sogn om arrangementet som var utsolgt mange dager før start. Hun og mange andre ivrige syklister fikk prøve nye stier i Trysil.

Sist oppdatert: 24. juni 2016 kl 18.44
Utflukt 2016 åpnet med strålende vær, god stemning og deltakerrekord. Foto: Snorre Veggan
Utflukt 2016 åpnet med strålende vær, god stemning og deltakerrekord. Foto: Snorre Veggan
Lesetid: 4 minutter

Les også: Komplett guide til stisykling i Trysil
Årets Utflukt byr på flere turer, mer sti, flere kurs og flere instruktører. Deltakerne våknet til strålende vær og et tettpakket program med kurs og turer og stier for en hver smak.

Helgas første store happening var grand opening av den nye flytstien Magic Moose fra toppen av fjellet til Knettsetra. Begivenheten ble feiret med å la elgen kjøre først ned den nye løypa. Etterpå var det fritt fram for alle.

Les også: Magisk elgtråkk i Trysil 

Meldte seg på omgående
– Jeg meldte meg på Utflukt første dag påmeldinga åpnet på nett, forteller Ingar Højlund, fra Mesnali.

Han ble hekta på stisykling i fjor, og er på utflukt for første gang. Hans første run for dagen var i den nye flytstien Magic Moose fra toppen av fjellet til Knettsetra. Utover det er målet med helga mest mulig fart og flyt.

– Jeg hadde tre turer på sti i fjor, så jeg er rimelig fersk. Målet å unngå å tryne for mye, legger Højlund til.

Her finner du alle sakene vi har skrevet om stisykling i Trysil!

Saken fortsetter under

Ingar Højlund grønn shorts - Scheve 1400x924
Ingar Højlund (i grønn shorts) studerer helgas tur-og kurstilbud. Foto: Ingeborg Scheve

Ingar Højlund (i grønn shorts) studerer helgas tur-og kurstilbud. Foto: Ingeborg Scheve

Trysil har alt og Utflukt gir det en ramme
For Guro Sogn er erfaringsgrunnlaget noe større enn for Højlund, men også hun er fersk på Utflukt. Hun kom torsdag ettermiddag og kastet ikke bort tida. I går kveld kjørte hun en tur omgående, og resten av helga blir det mye mer.

Hun skal være i Trysil hele helga, og gleder seg til å kjøre nye stier.

– Jeg har vært i Trysil før og syns det er et veldig fint område. I helga skal jeg sykle alt det man ikke har syklet før. Nå har jeg jo heiskort, og her er det bratt og flatt, fjell og skog og alt, sier hun, og legger til at hun gleder seg til det sosiale også.

– Det jeg har sett fra Utflukt så gøy ut, både det med tilrettelegging av turer og stier. Og at det er en setting rundt arrangementet med guidete turer og kurs, et miljø med en ramme rundt, gjør Utflukt til et veldig bra tiltak.

Les også: Klart for ny runde jentecamper 

Saken fortsetter under

Guro Sogn 1400x924
Guro Sogn sikret seg et par knebeskyttere før fredagens første tur. Foto: Ingeborg Scheve

Guro Sogn sikret seg et par knebeskyttere før fredagens første tur. Foto: Ingeborg Scheve 

Utsolgt
Stisykkelfestivalen Utflukt arrangeres for fjerde året på rad i Trysil, men det er første året i festivalens historie at den er utsolgt.

– Vi er meget fornøyd med at Utflukt er utsolgt. Det er solgt ca. 650 festivalpass i år, kontra 500 pass i fjor. Vi ser at det både er flere jenter og barnefamilier med på festivalen i år. Det er gøy. Trysil er sånn sett veldig bra, for de har sykkelstier som passer for alle. Gullia ble en stor suksess på Utflukt i fjor, og i år gleder vi oss veldig til å teste den nye flytstien som åpner i dag, sier Anders Kunze i Fri Flyt.

Dette viser at stisykling er i vinden som aldri før, og er nærmest blitt en folkesport i Norge.

Rivende utvikling
Utflukt startet på Skeikampen i 2002 med et tjuetalls syklister, og holdt til der fram til og med 2008. Fra 2009 til og med 2012 ble Utflukt arrangert i Kongsberg, og fra 2013 har Trysil vært destinasjonen.

I løpet av disse åra, har festivalen vokst jevnt, og det er en stadig større andel jenter som deltar. Det ønsker arrangøren å støtte opp under, og bidrar med å arrangere egne kurs og turer for jenter. Årets Utflukt har dobbelt så mange slike programposter som i fjor.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Les også: Miljøvennlig sommerferie

Publisert 24. juni 2016 kl 18.44
Sist oppdatert 24. juni 2016 kl 18.44
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen