Satser på heisbaserte løyper for nybegynnere

Norges største stisykkeldestinasjon får flere sykkelstier i sommer. Denne gangen ønsker de å satse på barn og nybegynnere.

Sist oppdatert: 16. februar 2023 kl 15.31
tips trysil nybegynner sykkel
UTVIDER HEISBASERT TILBUD: Til sommeren åpner Trysil nye grønne løyper med tilhørende heis. Foto: Christian Nerdrum
Lesetid: 2 minutter

Siden arbeidet begynte i 2014 har Trysil rukket å bli den desidert største og mest gjennomførte stisykkeldestinasjonen i Norge.

Til sommeren utvides det heisbaserte sykkeltilbudet i Trysil Bike Arena. Denne gangen satses det på barn og nybegynnere.

– Vi startet i fjor sommer med utbygging av nye heisbaserte stier, men vi har sett at familier tar med barn som kanskje er litt for unge og uerfarne til å komme seg opp i heisen, derfor ser vi et behov for å utvide produktspekteret litt mer og etablere grønne stier, sier destinasjonssjef for SkiStar Trysil Gudrun Sanaker Lohne til Terrengsykkel.

I fjor ble det bygget to nye heisbaserte sykkelstier ved siden av Magic Moose. I år skal det bygges to nye løyper i Eventyrområdet, i tillegg kommer det en grønn løype i forbindelse med stolheisen Fjellekspressen.

EVENTYR: Barneområdet like ved Radisson hotell blir utvidet med grønne løyper. Illustrasjon: Trysil Bike Arena/Skistar
EVENTYR: Barneområdet like ved Radisson hotell blir utvidet med grønne løyper. Illustrasjon: Trysil Bike Arena/Skistar

Det er Skistar som finansierer de nye løypene. Byggingen skjer i samarbeid med crewet i Trysil Bike Arena som gjør hånd- og gravearbeidet.

Løypene blir til sammen omtrent 1200 meter. Noen deler av løypa får tekniske elementer som kuler, hopp og doseringer. Mens andre deler av løypa blir litt snillere.

– Det er en fordel at løypene ikke er så lange. Det kan bli utfordrende å holde fokus hele veien ned når du er nybegynner eller ung, så det er greit at løypene ikke er for lange. Det blir bra at vi får et heisbasert tilbud for de grønne løypene. Det blir en fin introduksjon til heisbasert sykling for barn og nybegynnere, forteller Norderhaug til Terrengsykkel.

trysil bike arena 10 år
POSITIV: Olve Norderhaug i Trysil Bike Arena har troen på et utvidet tilbud for barn og nybegynnere. Foto: Kristoffer H. Kippernes

– Vi jobber alltid for å skape mer helårsvirksomhet på destinasjonen, og investerer stort i Trysil til sommeren for å skape flere aktiviteter. Den ene delen er å støtte opp og videreutvikle sykkelprosjektet. SkiStar sin del der er å se på videreutviklingen i tilknytning til det heisbaserte, forteller Gudrun Sanaker Lohne.

De nye løypene og den nye heisen er planlagt å åpne rundt når terrengsykkelfestivalen «Utflukt» går av stabelen fra 22. til 25. juni.

Publisert 16. februar 2023 kl 10.39
Sist oppdatert 16. februar 2023 kl 15.31
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen