Utflukt 2023 - ekstra fokus på kvinnene

Det tas grep for å få flere kvinner med på ett av sommerens store høydepunkt for sykkelentusiaster.

Sist oppdatert: 7. juni 2023 kl 07.45
utflukt trysil 2023
TURTILBUD: På Utflukt i 2023 er det lagt ekstra vekt på å lage tilbud som treffer alle syklister. Foto: Even Baardseth.
Lesetid: 2 minutter

Utflukt er en av sykkelfestivalene i Norge med lengst tradisjon, og 22-25. juni er det klart for ny helg med stisykling i Trysil.

Prosjektleder Tor-Erik Moen i Fri Flyt AS lover en innholdsrik helg, både på og av sykkelen:

– Vi kan skilte med 12 kurs, 26 guidede turer, flere konkurranser og sessions, heisbasert sykling over fire dager, eller uendelig med stier i den fantastiske naturen vi har i Trysil.

Også i år vil det være mulighet for å prøve drømmesykkelen, lover Moen.

– Vi har ti forskjellige utstillere, og her vil det være hele spekteret av stisykler, også elektriske stisykler og sykler for de minste. I tillegg har vi også med utstillere som Thule, EXT Racing Shox, Bosch, BikeFixx og Sportlodgen i Trysil.

Ekstra fokus på damene

Utflukt pleier å ha både kurs og guidede turer for alle ferdighetsnivåer, og i år er det flere kvinnelige navn på instruktørlista.

– I år har vi valgt å fokusere ekstra på damene, som vi i flere år har sett vært underrepresentert på slike arrangement. Det gjør vi blant annet ved å ha med flere kvinnelige instruktører, og egne kurs både for sykling og mekking. Dette betyr ikke at du må være med på slike kurs om du er kvinne, men du har altså muligheten. Vi ønsker at dette skal være en festival for alle voksne, og da vil vi tilrettelegge for at både nye og erfarne syklister ser at Utflukt er et naturlig stopp i sykkelkalenderen, sier Moen.

utflukt trysil 2023
KURSING: På Utflukt er det muligheter både for teori- og praksistrening for å bli bedre på sykkelen. Foto: Martin I. Dalen.

Standup og konsert

Det skjer ting også etter syklingen, og standup har blitt et fast innslag på Utflukt de siste årene.

– Vi har fått noen av Norges smarteste og dyktigste komikere til å stille. Konferansier Jonna Støme får med seg Sandra Spjelkavik, Hallvard Dyrnes og Ahmed Mamow. Lørdag blir det også punkrock-konsert, med det energiske bandet Blomst! De skal spille på flere festivaler og scener i sommer, så vi er heldige som får dem på besøk til Trysil og Utflukt.

Utflukt arrangeres av Fri Flyt AS, som eier Terrengsykkel.no

Publisert 6. juni 2023 kl 08.21
Sist oppdatert 7. juni 2023 kl 07.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen