Vintersykkelsesongen er for lengst i gang flere steder i landet. Noen steder har det vært mye kulde, slik at isen legger seg.

Erik Ramstad så videoen på terrengsykkel.no om stisykling på islagte bekker, og ble inspirert under helgens tur.

Annonse

– Det hender jo vi sneier innom et islagt vann, men sykling på islagte bekker har vi ikke tenkt på. Lørdag var vi fire syklister som dro ut noen timer i Nesoddmarka. Etter hvert passerte vi en frossen bekk, og jeg kom på videoen fra Terrengsykkel, og tenkte at dette må prøves, sier han.

Sammen med Kim Andre Hansen, Fredrik Meltzer og Ivar Simensen fant han flere bekker underveis. Selv syklet han på Wrathchild-piggdekk fra 45NRTH, mens en av kameratene uten pigger klarte seg bra etter forholdene. 

– Resten av turen kom vi over flere bekker som måtte testes ut. Så langt er det ikke lange strekninger som er sykkelbare, det er mye nedfall som henger over bekkene. Men på slutten av turen fant vi et langt dike på et jorde. Her var det fritt frem og mulig å gi gass.

Sykling på islagte bekker har gitt mersmak. 

– Nå er det bare å sette seg ned med kartet for å plukke ut flere steder som skal sjekkes på neste tur, sier Ramstad.

NB! Flere steder både i Oslo-området og andre deler av landet meldes det om både utrygg is og mennesker som har falt gjennom isen. Gjør grundige vurderinger før du selv oppsøker islagte vann og bekker.