I kjølvannet av stisykkelfestivalen Utflukt, har stisykkelfestivalen for barn og unge, Terrengsykkelcamp, blomstret opp.  

 

Annonse

På kort tid ha den blitt et populært alternativ for barn som vil utfordre seg på terrengsykkelen uten for mye fokus på trening.  

 

Sykkelcampen skulle egentlig gått uken etter Utflukt, 21-26. juni. Slik blir det nå ikke.  

 

«Fri Flyt AS har fulgt situasjonen tett siden det ble rapportert at COVID-19 kom til Norge. Vi så at det kom til å få konsekvenser for flere av arrangementene våre. Vi hadde i det lengste håpt at det skulle la seg gjennomføre å arrangere Terrengsykkelcampen på en forsvarlig og trygg måte – og dette er hovedårsaken til at det har tatt så lang tid før dere fikk en endelig avgjørelse fra oss. 
 
Vi har rett og slett hatt veldig lyst, men må nå bite i det sure eplet og innse at det vil være vanskelig å gjennomføre en trygg camp med gode smitteforebyggende tiltak.» 

 

Det sier arrangementsansvarlig Tonje Sameien i Fri Flyt AS i en e-post til deltakerne. Sameien peker på at det er spesielt tre punkter fra FHI sine retningslinjer som blir utfordrende:  

 

- Arrangement som blander barn og unge fra spredte geografiske området med ulik grad av smittespredning bør unngås på nåværende tidspunkt. 
- Det må være en avstand på minst 1 meter mellom deltakere som ikke er fra samme husstand. 
- Det skal ikke brukes felles garderober / dusj 

 

Dermed blir det ikke Terrengsykkelcamp før i 2021, og de som allerede har kjøpt billetter loves første plass i køen neste år.  

 

«Vi hadde virkelig gledet oss til å gjennomføre Terrengsykkelcamp 2020 og er veldig lei oss for at det ikke er mulig i år. Helse kommer først så vi får se fram mot 2021 og håpe at dere alle ønsker å komme tilbake da også. 
 
Som et lite plaster på såret vil vi sende ut epost til alle dere som er påmeldt årets camp i forkant av billettsalget for Terrengsykkelcamp 2020, slik at dere får førsterett til å melde dere på camp til neste år.»