«Det er med tungt hjerte vi meddeler at vi må avlyse Utflukt 2020. Dette skjer som følge av nye retningslinjer per torsdag 30. april 2020. Avlysningen er svært kjedelig for alle deltakere, guider, utstyrsleverandører, foredragsholdere og oss som arrangører som har sett fram til å møtes i Trysil 18. - 21. juni.»

Det skriver festivalsjef Tonje Sameien i en melding til deltakerne. 

Utflukt har opp gjennom årene markert seg som landets største stisykkelfestival, og de siste gangene har det vært arrangert i Trysil. Koronapandemien har lagt store begrensninger på arrangementer i Norge, og det ble for en tid siden klart at alle arrangementer til og med første 1. september med 500 deltakere er forbudt. 

«Vi ønsket å avvente endelig beslutning for Utflukt 2020 for å få oversikt over hvilket spillerom vi hadde for å gjennomføre en begrenset utgave i år. Når vi nå vet at begrensningene for arrangement blir såpass begrenset har vi dessverre ikke noe annet valg enn å avlyse fysisk gjennomføring av Utflukt 2020 18. - 21. juni i Trysil.» skriver Sameien. 

Det opplyses videre om at festivalpass vil bli refundert, men at de som ønsker kan benytte muligheten til å heller forlenge et abonnement på Terrengsykkel. 

Ny dato for Utflukt blir: 17-20. juni, 2021

Slik var Utflukt i 2019: