Stisykkelfestivalen Utflukt jubilerer

Den populære stisykkelfestivalen Utflukt legges til Trysil for femte gang, og feirer med tettpakket festivalprogram for ivrige stisyklister

Sist oppdatert: 11. november 2016 kl 09.29
Utflukt jubilerer og feier de første ti årene med enda mer av alt som er gøy i Trysil 2017. Foto: Snorre Veggan
Utflukt jubilerer og feier de første ti årene med enda mer av alt som er gøy i Trysil 2017. Foto: Snorre Veggan
Lesetid: 3 minutter

Les også: Guide til Galdhøpiggen
Den populære stisykkelfestivalen jubilerer med ny hovedbase, større kapasitet, nye turer og kurs, ny fagdag, og samme gode stemning.

– Det eksakte programmet for festivalen tar mer og mer form for hver dag. Vi har allerede booket artist, vi jobber med turprogram og guider, påmeldingssystemet til turer og kurs blir smidigere, og det ligger an til noen skikkelig gode jubileumsoverraskelser, sier festivalsjef i Utflukt Tonje Sameien.

Her finner du alle sakene vi har skrevet om stisykling i Trysil!

– For det første er selve festivalarenaen flyttet fra skiheisen ned til hotellet Radisson Blu, og ved å flytte den ned får vi en større festivalarena med tanke på aktiviteter på kveldstid. Samarbeidet med Radisson gir oss større forsamlingslokaler og et større og bredere tilbud på matfronten. I tillegg vil det til gjøre mange hjerter glade at uteservering blir aktuelt.

Les også: Utflukt 2016 knuste alle rekorder 

Lokalt engasjement
Historien til Utflukt startet på Skeikampen i 2002, og ble startet av en gruppe entusiaster. Siden den tid har festivalen blitt tatt over av magasinet Terrengsykkel, og beveget seg fra Skeikampen via Kongsberg til Trysil. Det er femte gang at festivalen arrangeres i Trysil.

– Lokalt engasjement er ekstremt viktig for å utvikle et arrangement som Utflukt. At vi er tilbake i Trysil for femte gang er rett og slett fordi vi har et bra samarbeid med Trysil, og at de er så ivrige på å være med å utvikle Utflukt. De tør å satse, de klarer å realisere, de tar initiativ, kommer med egne ideer og er en bra sparringspartner som gjør at vi sammen kan videreutvikle festivalen, sier Sameien.

– Vi ønsker å være med på å bidra til å øke verdiskapningen i Trysil. Vi er i dialog med Trysil Stisykkellaug og ønsker å opprette et samarbeid rundt de guidede turene våre, slik at vi kan gi mer tilbake til de som bidrar med å gi kvalitet til festivalen.

Les også: Derfor kommer folk til Utflukt   

Investerer i vertskapet
Tidligere har guiding og kurs vært gratis for festivaldeltakerne, men til neste år innføres en ny vri med en liten kurs- og turavgift for organiserte tilbud. Denne avgiften skal gå direkte tilbake til Trysil Stisykkellaug.

– Det skal ikke være noen stor utgiftspost for deltakerne, så vi prøver å komme fram til et beløp som er akseptabelt samtidig som det føles bindende uten at det blir en urimelig byrde, sier Sameien.

– Vi syns det er hyggelig å kunne bidra med noe tilbake når vi kommer hit. Guidene på Utflukt er viktige for å kunne gi festivaldeltakerne det de ønsker mest. Samarbeidet med Trysil Stisykkellaug vil gi mer tilbake til lauget, som kan forvalte midlene sånn som de ønsker, og sånn sett bygge og vedlikeholde stier i områder hvor de har egne prosjekter som går utenfor Trysil Bike Arena.

Les også: Stor interesse for stisykling som produkt  

Stor etterspørsel
Totalt er det 800 festivalpass til salgs for Utflukt 2017, og billettsalget til Utflukt 2017 åpnet torsdag 10. november, og vi har allerede solgt en del festivalpass, sier Sameien.

Festivalsjefen tror det store salget på åpningsdagen blant annet det henger sammen med at Utflukt i år ble utsolgt ble utsolgt, og uken før festivalen var det mange som satt igjen og ikke hadde pass. Det var første gang i Utflukts historie at arrangementet ble utsolgt.

– Jeg håper folk er tidlig ute i år, og ordner med festivalpass før de booker hytter og flybilletter, sier Sameien.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 11. november 2016 kl 09.29
Sist oppdatert 11. november 2016 kl 09.29
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen