Mikkel Soya Bølstad har reist land og strand rundt på tjukksykkelen sin, og under Utflukt vil han fortelle mer om sine bikepacking-turer, både de milde og snille og de mer eventyrlige.

Med 45 minutter til rådighet og et dedikert publikum kommer forfatteren som snakker på både innpust og utpust til å by på et bredt spekter av sykkelglede i velkjent og ukjent format.

– Får jeg 45 minutter så bruker jeg dem. Alle på utflukt er jo mer enn gjennomsnittlig interessert i stisykling, så det gir rom for å nerde skikkelig, og jeg syns jo det er gøy å prate. Da blir det top of the pops med alt det beste, sier Bølstad.

Saken fortsetter under

Noen steder blir snøen liggende uventet lenge. Foto: Mikkel Soya Bølstad

Kan man sykle et hundeløp? Dra på topptur med sykkel på vinteren? Lar det seg gjøre å kombinere sykling og padling mellom taggete berg i Lofoten? Og hvordan er det egentlig å sykle Norges fem høyest beliggende veier eller Paris–Roubaix med oppakning? Dette er noen av det Bølstad vil være innom i løpet av foredraget, som er satt opp fredag kveld klokka 19.00.

I fjor høst kom Bølstad med boka Villmarkssykling, og i løpet av foredraget på Utflukt lover et utdrag av litt av alle sjangere. Her blir det både lavterskel mikroeventyr i nærskogen til de store ekspedisjonsturene som ble mer enn du egentlig var ute etter men som ble veldig fine likevel.

Les også: Ny bok om eventyrsykling 

Saken fortsetter under

Kan man sykle et hundeløp? Definitivt. Foto: Mikkel Soya Bølstad

Egen ferge i sekken
Bølstad vil også snakke om en av sine store oppdagelser: Bikerafting. Det høres kanskje heftig ut å bære med seg en båt på sykkelen, men farkosten veier ikke mer enn 2.5 kilo og fyller en liten 20-liters sekk.

– Og den har flere bruksområder. Jeg har sovet under den i stedet for telt, og den fungerer fantastisk fint som madrass på tur, sier Bølstad.

Ja, også åpner sykkelflåten muligheten for å krysse vann underveis, da.

LES OGSÅ:  UTEs test av liggeunderlag

LES OGSÅ: UTEs test av vintersoveposer

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Hvor skal du sykle i sommer? Foto: Mikkel Soya Bølstad