Ny bok om eventyrsykling

Mikkel Soya Bølstad vil inspirere andre til å komme seg ut i naturen med sykkel, med sin nye bok Villmarkssykling

Sist oppdatert: 1. november 2016 kl 18.00
Lesetid: 3 minutter

Mikkel Soya Bøstad er både ivrig syklist, og friluftsliv-entusiast. De siste årene har han tilbrakt utallige timer i naturen, og kommet seg til de utroligste steder med sykkel. Resultatet er blitt til boken «Villmarkssykling», en inspirasjonskilde på 260 sider.

Boken henvender seg både til syklister og turentusiaster over hele landet.

 

– Jeg vil få frem hvor bra sykkelen er til å komme seg ut på tur. Enten det er sommer eller vinter, og at alle kan starte turen sin rett utenfor døra. Sykkelen er et fantastisk redskap. Denne boken er for alle som er glad i å dra på tur. Men kanskje aller mest for terrengsykkelinteresserte, sier forfatteren.

Boken tar for seg flere turer over hele landet, alt fra flerdagersturer over Hardangervidda til små lokale eventyr. Det moderne utstyret som brukes er enkelt og rimelig, men veldig mye bedre egnet til eventyrsykling enn klassiske sidevesker og bagasjebrett. Alle turene som er beskrevet er gjennomført til det fulle, her er det ingenting som er gjort kun for bildenes del.

_IPP9593
_IPP9593

 

– Alle turene det står om i boken har blitt gjennomført. På disse turene har jeg fått undersøkt hva man kan gjøre på en sykkel i Norge. Alle turene har vært fine på hver sin måte.

Mikkel har alltid vært glad i å sykle, og denne gleden ønsket han å dele med andre.  Å skrive en er et fantastisk virkemiddel for dette.

 

– Jeg er så glad i å sykle at jeg aldri har tatt førerkort. Jeg ble også veldig inspirert da tjukksyklene kom, og jeg ville vise hvor flott denne sykkeltypen egentlig er, både sommer og vinter.

 

Mange sliter med å kommer over kneiken for å komme seg ut i villmarken. I boka skriver Mikkel om hvordan dette kan gjøres lettere. Med en sykkel som reisemiddel kan du reise når som helst, hvor som helst. Noen ganger trenger man litt fri fra hverdagen, og ett godt pust i bakken. I boken kan du bli inspirert til fantastiske turer med fantastisk natur.

 

 

_IPP9594
_IPP9594

– Jeg ville inspirere folk til å komme seg litt mer ut. At terrengsykkelen er en bra metode for å dra på turer. Få folk litt mer bort fra grusveier. Det er også veldig miljøvennlig å bruke sykkel. Det er noe som skjer i hodet når du vet at du skal være ute over flere dager, og ikke dra hjem. Det gir en frihetsfølelse, legger Mikkel til.

 

Sykkel som transportmiddel eller som hovedingrediens for lokalturisme er intet nytt. Mikkel forklarer at man ikke trenger være en profesjonell syklist for å eie denne boken. Boken er for alle. Enten om en trenger tips til turer, eller trenger en dytt i ryggen for å komme i gang.

 

Villmarkssykling er faktisk ikke Mikkels bokdebut. Tidligere har han skrevet boken #mikroeventyr, sammen med Marius Nergård. Han signaliserer at Villmarkssykling heller ikke er hans siste bok. Han ønsker å fortsette å skrive og inspirere andre med erfaringer og tips.

 

– Jeg er allerede i gang med nye prosjekter, sier forfatteren.

PS: Ønsker du å  vite mer om villmarkssykling og møte forfatteren? På Rouleur i Oslo vil det være boklansering den 8. november. Les mer om eventen her!

Forfatter Mikkel Soya Bølstad gjestet også serien Fatbikefeber tidligere i år, se episoden her:

Publisert 1. november 2016 kl 18.00
Sist oppdatert 1. november 2016 kl 18.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen