- 19/05/17
Aslak mot Brage
av: Terrengsykkel redaksjon
19.05.17 12.58
TERRENGSKOLEN (S6-TEASER): Se hvordan det går når Aslak Mørstad stjeler bilnøklene til utforsyklist Brage Vestavik. Ja, det blir sykkeljakt!

– Vi har fått med oss utfortalent Brage Vestavik på flere prosjekter denne våren. Det er et spennende team med ham og den rutinerte Aslak Mørstad, som er programleder av Terrengskolen for sjette sesongen. De to kommer fra forskjellige skoler og tilnærmer seg problemene ganske ulikt. Generasjonskløfta kommer naturligvis frem gjennom ulike kvaliteter som syklister, sier produsent Christian Nerdrum.

Det meste av Terrengskolen for sesong 6 er innspilt i Østmarka, Oslo, men det kommer også innslag fra sykkelmekkaet Trysil, der det blir sykling på både naturlige- og bygde stier. Aslak skal ha med seg en temmelig blodfersk syklist og hjelpe vedkommende over nybegynnerkneika. 

Ellers kan folk glede seg til at Aslak tester noen skikkelig gamle terrengsykler fra helt tilbake på 80- , 90- og tidlig 2000-tallet, opp mot dagens 2017-sykler. Har det skjedde forbedringer, eller er alt bare hype!? Folk kan nok også glede seg til at Brage skal lære Aslak å dra på bakhjulet, og de to skal dessuten ta for seg linjevalg på Hauketo. 

Første episode av Terrengskolen kommer på terrengsykkel.no neste uke!


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Spørsmål rundt slark og ulyd i bremsene, lufting av bremser og justering av dempere er blant det mange lurer på, men er redd for å gå løs på selv. Foto: Frode Kaafjeld.
Demperjustering, slark og ulyd i bremsene var blant temaene på NOTS mekkekveld.
Det er mye og grov stein i løypa der verdenscupen skal arrangeres til helga. Foto: Simen Smestad
Tre norske klare for verdenscupåpningen i utfor – i splitter ny løype.
NY STUMPJUMPER: Specialized sin klassiske stisykkel kommer nå i ny(e) versjon(er). 37 år etter førstelanseringen. Foto: Mathias Marley
Stumpjumper er selve grunnfjellet i Specialized sin sykkelkatalog. Nå lanseres en helt ny...
Dette er løypas mest kritiske punkt: Elva kan oversvømme bruene i løypa. Foto: Målfrid Vangen
- 18/04/18
Flere omlegginger i Norgescupløypene
Petter Fagerhaug fra U23-landslaget kom på 21.plass i et felt verdig en verdenscup på elitenivå. Foto: NCF
- 15/04/18
Fagerhaug beste norske i Nals