I Terrengsykkel har vi de siste årene vært veldig begeistret for pionérmerket Yetis unike demperoppheng, Switch Infinity. Da Yeti annonserte på sensommeren at de kom ut med to nye stisykler med dette supereffektive demperopphenget og store hjul, gledet vi oss til dagen kom da vi skulle få teste en av dem. Søstersyklene SB150 og SB130 deler utforming, geometri og opp- heng. Verstingen SB150 er først og fremst tiltenkt aggressiv endurobruk og grove toppturer. SB130 er en sykkel mer tilpasset kupert skogssykling og lek i røffe utforkjøringer.

Testsykkelen, en SB150 på middels utstyrsnivå har den sedvanlige eksklusive Yeti-finishen. Metallemblem på styrerøret og flotte bolter i blankt, rustfritt stål gir et solid kvalitetsinntrykk. Utstyrspakka er ikke ekstravagant, men funksjonell til bruken. Karbonkrank og bakgir oppgradert til X01 fra GX er fint, men bidrar egentlig ikke til annet enn økt pris.

Demperenhetene, en Fox Performance 36 i front og en Fox DPX2 bak er solide, velfungerende og vel- prøvde, men mangler noen av justeringsmulighetene vi finner på demperne på de andre to syklene her. Vandringsmengden er som navnet tilsier, 150 mm bak og 170 mm foran. De nye Yeti-modellene satte standarden for moderne, progressiv geometri fra et stort etablert merke. Styrerørsvinkel på 65,5 grader paret med seterørsvinkel på bratte 76,9 grader gir trygghet utfor og tråkkeffektiv sittestilling i klatringene tilbake til toppen. Seterørsvinkelen er for det meste irrelevant så lenge terrenget peker nedover, da har vi setet senket ut av veien og står på pedalene.