/ Sykler

Slik blir nye Ransom fra Scott

Den sveitsiske sykkelprodusenten introduserer en oppdatert Ransom-modell med skjult bakdemper og plass til utstyr i rammen.

Sist oppdatert: 1. februar 2024 kl 16.01
Lesetid: 3 minutter

Nytt år betyr gjerne nye sykkelmodeller.

Sveitsiske Scott begynner året med å lansere en ny utgave av den grove sti- og endurosykkelen Ransom.

Den har lange tradisjoner, men 2024-utgaven skiller seg i hvert fall drastisk fra de foregående Ransom-utgavene, spesielt på ett område.

Grovt terreng

Ransom har lenge vært den uttalte endurosykkelen fra Scott, og det endrer seg ikke.

Scott selv sier at de henvender seg til alt fra stisyklister til de som vil oppsøke bikeparken med denne sykkelen. Og geometrien underbygger at dette skal være en sykkel laget for lange og harde utforkjøringer.

For en størrelse large vil nøkkeltallene på geometri være:

  • Reach: 483 mm

  • Stack: 632,8 mm

  • Styrerørsvinkel: 63,8 grader

  • Seterørsvinkel: 77,4 grader

  • Kjedestagslengde: 440 mm

  • Akselavstand: 1270,4 mm

Du kan i tillegg justere styrevinkelen med +/- 0,6 grader. Sykkelen kommer med en styrelagerkopp som gir deg

Sykkelen kommer med 29-tommer hjul foran og bak, men kan også settes opp i et såkalt mullet-oppsett med 27,5-tommer hjul bak. b

Dempervandringen er 170 millimeter foran og bak, men her har Scott montert det de kaller TracLoc - en remote eller fjernkontroll om du vil, som lar deg justere dempingen i tre posisjoner; 170 mm, 130 mm eller Climb-mode.

Dette slekter på TwinLoc fra Scott som vi har sett på andre modeller, som gir deg mulighet til å justere ganske mye hvordan sykkelen skal oppføre seg i terrenget, og da i fart uten å ta hendene av styret.

Integrert, integrert, integrert

Mange har sikkert fått med seg at Scott i senere år har gitt syklene Spark og Genius en skikkelig overhaling også. Der har det mest iøynefallende vært at bakdemperen er fysisk bortgjemt inne i ramma og demperopphenget.

endurosykkel test i oslomarka
Les også

Ransom får samme behandling, også her legges nå bakdemperen inne i underrøret nede ved krankhuset, og det hele ser rett og slett veldig rent og strømlinjeformet ut. Alt av vaiere og strømper er også integrert etter kunstens regler.

Det er ikke bare demperen som er gjemt i underrøret - her skal du også kunne lagre stæsj - eller ustyr om du vil - med en løsning fra Syncros. Ikke ulikt bagasjeromsløsningen du ser både på Specialized, Trek, Santa Cruz og flere andre sykkelmerker.

Den viktigste nyvinningen skal være et nytt seksledds demperoppheng som ifølge Scott gir optimal balanse mellom god demping, effektiv kraftoverføring og en optimal rammekonstruksjon.

Fem modeller - dette koster de

Ransom vil lanseres i fem ulike modeller, og Scott-importør Ramo melder at syklene vil være i salg hos Scotts forhandlere fra sommeren 2024.

Prisene på de fire Ransom-modellene vi har fått fra Ramo er som følger:

  • Ransom 900 RC - 129 990 kroner

  • Ransom 910 - 99 990 kroner

  • Ransom 920 - 76 990 kroner

  • Ransom 930 - 64 990 kroner

ibis hd6 test
Les også
Publisert 1. februar 2024 kl 10.01
Sist oppdatert 1. februar 2024 kl 16.01
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen