Yeti

Her er våre tester av terrengsykler fra Yeti, et anerkjent spesialistmerke fra USA.

Yeti cycles er enda et av sykkelmerkene som oppsto i terrengsykkelens oppstandelse på 80-tallet. Med base i California og høy kulhetsfaktor gikk det godt i starten før Schwinn kjøpte de opp og bedriften dessverre ble litt borte.

Yeti ble startet opp igjen i tidlig 2000-tall, flyttet til fjellstaten Colorda og har siden etablert seg som en skikkelig fulldemperspesialist. De har hatt suksess med rittsykler til downhill og enduro.

I dag er de mest populære syklene fra Yeti i denne klassen. De fleste modellene følger et litt mekanisk tall-og-bokstaver navngivningsopplegg, som f.eks. SB150, osv.

Yeti MTB sykkel terrengyskkel test review

Stisykler fra Yeti

Vi har sett på Yeti SBC som en av de finere stisyklene vi har testet på lenge. Vi har også sjekket ut rittstisykler fra Yeti.

TERRENGSYKKEL.NO
skala
8.9/10
ENDUROMESTER: Yetis Switch Infinity har vunnet EWS flere ganger enn noe annet merke og oppheng. Vi savner en flaskeholder. Foto: Kristoffer Kippernes

Test av YETI SBC 5,5 GX Eagle

Yeti SBC 5,5 GX er fast som en rittsykkel under tråkking og smidig som endurosykkel utfor. Vi gruer oss til å levere tilbake testsykkelen.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
7.9/10
 GJEMT MAGI: Switch-Infinity-opphenget gjemmer seg under et panel bak kranken. SB100s profil er lav og moderne, i klassisk Yeti-turkis

Test av Yeti SB100

Da Yeti annonserte rittsykkelen Yeti SB100 med Switch Infinity-oppheng var spenningen stor i Terrengsykkel-redaksjonen. Dette er en bunnsolid sykkel.

Yeti downhill og endurosykler

Vi har gjort flere tester av sykler til downhill og endurosykling fra Yeti.

TERRENGSYKKEL.NO
skala
8.7/10
I FORKANT: Yeti SB150 tar ledelsen blant mainstream-merkene når det kommer til lang ramme, slak styrevinkel og bratt setevinkel. Finishen er klasseledende og Switch Infinity-opphenget er nesten magisk.

TEST AV YETI SB150 GX Comp

De kvikke egenskapene til Yeti SB150 GX Comp vil under en kyndig syklist virkelig komme til sin rett. Switch Infinity-opphenget er nesten magisk.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
8.4/10
UNIKT RÅSKINN: Yeti SB150 er med sitt spesielle Switch Infinity-oppheng virkelig en enhjørning i stisykkel-faunaen. Supereffektivt tråkk og bunnløs vandring kjennetegner det unike opphenget

Test av Yeti SB150 GX

Yeti er en pioner innen terrengsykling og har alltid vært opptatt av å lage sykler til de mest ambisiøse. Endurosykkelen SB150 kombinerer tråkkegenskapene fra Yetis unike bakhjulsoppheng med en moderne, aggressiv geometri.