Yeti, opp av bølgedalen.

Yeti, det sagnomsuste custom-merket fra Colorado, har vært nede i en bølgedal en stund. På Interbike-messen i Las Vegas viste de frem noen modeller som virkelig kan føre merket ut fra tussmørket og inn i lyset igjen.

Sist oppdatert 9. oktober 2002 kl 16.22
Yeti Kokopelli: Rene, pene linjer for deg med ambisjoner om å vinne rundbaneritt.
Yeti Kokopelli: Rene, pene linjer for deg med ambisjoner om å vinne rundbaneritt.

Etter å ha slitt i noen år..

Jeg er vel ikke den eneste her som med barnlig fryd siklet på Yeti-rammene som hang på veggen på Sykkeldelisk på det glade 90-tall. Yeti var det første virkelige high-end merket her på berget, og hadde du mye penger var det ultimate å briefe rundt med en Yeti mellom beina.

Men så skjedde det noe, Yeti forsvant mer eller mindre fra markedet. Selskapet skiftet eier flere ganger, og Yeti mistet sin sjel. Yeti har vel aldri kommet seg helt igjen etter dette. Men nå begynner noe å virkelig røre på seg.

Yeti 03, bedre enn på lenge

Etter min mening har Yeti slitt litt med designet de siste årene. Særlig gjelder dette de fulldempede syklene, men neste år kan det se ut som dette vil forandre seg.

Hard tails derimot har Yeti alltid laget like rene og pene som et stykke hvitt papir.

Yeti Kokopelli

Denne modellen fortsetter, slik vi hittil kan se det, ganske uforandret. En lett xc-sykkel med masser av historie. Rene linjer, og enkle løsninger. Kan en xc-purist ønske mer?

Yeti AS-X

Til neste år forandrer Yeti radikalt på rammens utseende. Vekk med den stygge "box-seksjonen" på overrøret og inn med mer konvensjonelle linjer. AS-X er en skikkelig sykkel for deg med ambisjoner om å kjøre hardt og tøft på markas merkede blåstier. Neste års modell kan justeres mellom to forskjellige slaglengder, og med en Fifth Elementh demper bak ser dette svært bra ut.For deg som like gjerne tar en tur i skogen som i utforlypa passer vel dette perfekt?

Yeti er med disse små endringene tilbake på krigsstien, og er du heldig så kanskje du møter noen i skogen i fri utfoldelse med disse lekkerbiskenene mellom beina.

Publisert 8. oktober 2002 kl 00.00
Sist oppdatert 9. oktober 2002 kl 16.22
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen