Kanadiske Rocky Mountain har alltid likt bratte bakker. Som pionerer når freeridebølgen skylte over sykkelverden var de langt framme i skoa på stisykler med lang vandring. Dagens endurosykler er de nye freeridesyklene og her drar Rocky Mountain nytte av lang erfaring. 

På en freeridesykkel for ti år siden var tråkkeegenskaper og klatreferdigheter prioritert veldig lavt. Dagens endurosykler klarer å sprike over begge ender av skalaen og Rocky Mountain Slayer beviser dette på forbilledlig vis. Slayer matcher Specialized Enduro på mengden vandring. Hele 170 mm i front og 165 mm bak garanterer for glupsk appetitt når terrenget viser seg fra den styggeste siden.

Nedover er Slayer både leken og villig. Den føles noe mindre bombesikker enn Enduro, noe som til dels kan tilskrives vår testmodell i størrelse M, men er likevel rask til å invitere deg med på ting foreldrene dine ikke ønsker å vite noe om. Det aktive bakhjulsopphenget gir solid grep, samtidig som hver kampestein forsvinner under deg som en legokloss under et gulvteppe.