Rocky Mountain

Canadiske Rocky Mountain har laget terrengsykler siden 1981 og er en favoritt blant mange. Her er våre tester av sykler fra Rocky Mountain.

Med base i British Columbia og opphav fra et lite sykkelverksted som begynte med å modifisere vanlige sykler til terrengbruk, er Rocky Mountain, eller RM bikes blant kjennere, en av de originale sykkelprodusentene.

Det synes ikke minst på at Rocky Mountain har tatt anledningen til å kapre det ganske enkle domenenavnet bikes.com for sin hjemmeside. 

Rocky Mountain produserer over 30 ulike terrengsykkelmodeller, i aluminium og karbon, hardtail og fulldempet. Blant de mest kjente modellene finner vi Rocky Mountain Instinct og Growler for stisykling, samt downhill-klassikeren Rocky Mountain Slayer og endurosykkelen Rocky Mountain Altitude.

Rocky har også kastet seg på elsykkelbølgen, og gir syklene sine tilnavnet Powerplay, mens de ellers beholder modellnavnene. Den elektriske sykkelen heter derfor Instinct Powerplay, og enduro-elsykkelen Altitude Powerplay.

Terrengsykkel Rocky mountain RMB RM

Rocky Mountain stisykler

Instinct er selve flaggskipet for stisykler i Rocky Mountain-stallen, og sykkelen har jevnlig vært med i våre tester.

Vi har også testet Rocky Mountain Element, som er rittsykkelen til RMB. Instinct kom i ny utgave for sesongen 2021.

TERRENGSYKKEL.NO
skala
8.1/10
KANADISK RÅSKINN: Rocky Mountain Instinct BC er tilpasset knallhard kanadisk stisykling. Den vil også fungere topp til enduro. Foto: Kristoffer Kippernes

Test av ROCKY MOUNTAIN Instinct BC 90

Rocky Mountain Instinct BC 90 er en stisykkel som er tilpasset knallhard kanadisk stisykling. Instinct vil også kunne fungere topp til enduro.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
8.2/10
Test av Rocky Mountain Instinct Alloy 50

Test av Rocky Mountain Instinct Alloy 50

Rocky Mountain Instinct Alloy 50 er nest rimeligste Instinct på markedet. Den har fin aluminiumsramme og store 29er-hjul og topp funksjonelt utstyr.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
5/6
STIJEGER: Rocky Mountain Element 70 XCO er i motsetning til de øvrige syklene i Element-serien ekstra spisset mot konkurranse. Den er dog like fullt kapabel på sti. Foto: Kristoffer Kippernes

Test av ROCKY MOUNTAIN Element Carbon 70 XCO

Rocky Mountain sin nye rittsykkel Rocky Mountain Element 70 XCO er ekstra spisset mot konkurranse, men fremdeles en allsidig stisykkel.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
8/10
test rocky mountain instinct carbon 70 2021 terrengsykkel stisykkel

Test av Rocky Mountain Instinct Carbon 70 2021

Rocky Mountain har oppdatert sin mest populære stisykkel, Instinct. Vi har testet den nye 2021-utgaven, som har fått en rekke oppgraderinger sammenlignet med forrige versjon.
TERRENGSYKKEL.NO
ROCKY MOUNTAIN ELEMENT 2022

Endelig ny Rocky Mountain Element

Rocky Mountains ritt- og stifulldemper Element var i ferd med å bli bransjens eldste sykkelplattform. Nå kommer Rocky Mountains klassiske modell i ny moderne og mer kapabel form.

Rocky Mountain downhill- og endurosykler

Rocky Mountain Slayer er en formidabel nedoversykkel fra Rocky Mountain, hakket grovere enn Altitude. Begge har fått grundige vurderinger fra Terrengsykkel-redaksjonen.

Her er vår test og anmeldelse av Rocky Mountain Slayer og Rocky Mountain Altitude.

TERRENGSYKKEL.NO
test rocky mountain altitude carbon 70

Test av Rocky Mountain Altitude Carbon 70

Rocky Mountain har slått sammen to populære modeller til ett reinspikka endurobeist. Nye Altitude har mer vandring, ny geometri, og et par fiffige rammedetaljer. Vi har testet den nye endurosykkelen fra Canadas vestkyst.
TERRENGSYKKEL.NO
MODERNE FREERIDE: Rocky Mountain Slayer kan tråkkes til toppen, men den hører hjemme i de bratteste nedkjøringene.

Test av Rocky Mountain Slayer Carbon 70

Med den nye Slayer tøyer Rocky Mountain strikken langt for hva en terrengsykkel kan være. Har de tøyd strikken for langt?
TERRENGSYKKEL.NO
skala
4.9/6
REINKARNASJON: Det er flere sykler i testen som har fått et nytt design, Rocky Mountain Slayer er en av dem. Foto: Kristoffer Kippernes

Test av ROCKY MOUNTAIN Slayer 770 MSL

Rocky Mountain Slayer 770 MSL har en allsidighet som er imponerende. Slayer 770 MSL er en endurosykkel du ikke kan gjøre feil med.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
8.1/10
SLAKTEREN: Rocky Mountain Slayer overbeviser med ekstreme vandringsmengder uten at det går altfor hardt utover allsidigheten. Foto: Kristoffer Kippernes

Test av ROCKY MOUNTAIN Slayer Carbon 50

Rocky Mountain Slayer Carbon 50 er rask til å invitere deg med på ting foreldrene dine ikke ønsker å vite noe om. Slayer er leken og villig nedover.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
7.9/10
UTFORBEIST: Rocky Mountain Slayer er bygget som en stridsvogn. Den vil tåle alt du tar den med på og litt til.

Test av Rocky Mountain Slayer C70 29

Kanadiske Rocky Mountain har laget fulldempere til stisykling lengre enn de fleste. Vi har testet deres nye endurosykkel Rocky Mountain Slayer C70 29.

Rocky Mountain elsykler

Med Powerplay-serien har Rocky Mountain etablert seg som en seriøs aktør innenfor elektriske terrengsykler. Her er våre tester og anmeldelser av Rocky Mountain elsykler.

TERRENGSYKKEL.NO
skala
8/10
STANDARDPROFIL: Rocky Mountain har klart å kopiere geometrien fra sine vanlige stisykler til elsykkelen Powerplay.

Test av Rocky Mountain Altitude Powerplay Carbon 70

RÅ STISYKKEL, UKJENT MOTOR: Rocky Mountain har gått all in med Altitude Powerplay-serien med elsykler for grov stisykling.
TERRENGSYKKEL.NO
test rocky mountain motor elsykkel

Omtale av Rocky Mountain Dyname 3.0 Drive-motor

Rocky Mountain har valgt å utvikle sin egen motor snarere enn å samarbeide med og tilpasse en gjennomprøvd og ferdigutviklet løsning.

Rocky Mountain hardtail og andre sykler

Vi har også hatt gleden av å vurdere kvaliteten på andre sykler fra Rocky. I sortimentet finner du både hardtail-sykler og bysykler, CX og Gravel.

Rocky Mountain Solo ble anmeldt som en del av vår store test av grussykler.

TERRENGSYKKEL.NO
skala
7.6/10
ROBUST: Rocky Mountain Solo 50 er en solid og lettsyklet grussykkel med godt med bagasjefester og stødige egenskaper. Bratt setevinkel gir en oppreist sittestilling.

Test av Rocky Mountain Solo 50

Rocky Mountain Solo 50 er en solid og stram grussykkel for varierte eventyr i skog og fjell. Den er lettsyklet og har godt med bagasjefester.
Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salgssjef: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå