Rocky Mountain

Canadiske Rocky Mountain Bikes har laget terrengsykler siden 1981 og er en favoritt blant mange. Her er våre tester av sykler fra Rocky Mountain.

Med base i British Columbia og opphav fra et lite sykkelverksted som begynte med å modifisere vanlige sykler til terrengbruk, er Rocky Mountain, eller RM bikes blant kjennere, en av de originale sykkelprodusentene.

Det synes ikke minst på at Rocky Mountain har tatt anledningen til å kapre det ganske enkle domenenavnet bikes.com for sin hjemmeside. 

Rocky Mountain produserer over 30 ulike terrengsykkelmodeller, i aluminium og karbon, hardtail og fulldempet. Blant de mest kjente modellene finner vi Rocky Mountain Instinct og Growler for stisykling, samt downhill-klassikeren Rocky Mountain Slayer og endurosykkelen Rocky Mountain Altitude.

Rocky har også kastet seg på elsykkelbølgen, og gir syklene sine tilnavnet Powerplay, mens de ellers beholder modellnavnene. Den elektriske sykkelen heter derfor Instinct Powerplay, og enduro-elsykkelen Altitude Powerplay.

Instinct er selve flaggskipet for stisykler i Rocky Mountain-stallen, og sykkelen har jevnlig vært med i våre tester. Instinct kom i ny utgave for sesongen 2021.

Vi har også hatt gleden av å vurdere kvaliteten på andre sykler fra Rocky. I sortimentet finner du både hardtail-sykler og bysykler, CX og Gravel.

Rocky Mountain Solo ble testet som en del av vår store test av grussykler.

Rocky Mountain Slayer er en formidabel nedoversykkel fra Rocky Mountain, hakket grovere enn Altitude. Begge har fått grundige vurderinger fra Terrengsykkel-redaksjonen.

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen