Mange nye sykler kommer klare med kabelfester til hydrauliske bremser, men det desverre alt for mange som mangler det også. Noen har føringer en dytter slangen gjennom (dette krever lufting av bremsen), mens andre har fester en "klipser" slangen inn i.

For de som har en ramme som mangler slike finnes det flere løsninger som gjør at du slipper å stripse fast slangen. Løse kabelføringer som skrus fast i kabeføringene beregnet på wirebremser på rammen din kan en hver sykkelbutikk oppdrive. Løsningen vi presenterer nedenfor kan virke litt brutal, og du får ikke kjøpt den løst.

Annonse

Lett som varm kniv i smør

Løsningen er svært enkel, og hele "operasjonen" tar ikke mer enn 10 minutter. De fleste vil kvie seg for å borre i ramma, men ta det pent, sjekk ofte og det går helt fint.

  • Borr. 5-6mm, men dette kan variere. Et litt langt vil være hendig.

  • Fil. Ca. 3mm

  • En bra cd. F.eks. Opeth-Deliverance

Og du er igang

Sett borret inn i den "åpne" enden av kabelføreren og borr forsiktig. Det kan her være greit med et langt borr da det er lettere å entre hullet rett. Dersom du kommer litt skeivt ut, fortvil ikke, du har faktisk en god del materiale å gå på. Hold på til du er igjennom.

Nå filer du hullet så stort som det er behov for, og fjerner skarpe kanter. Slangen bør gli greit gjennom hullet.

Da er det bare å sette i slangen og lufte bremsen.

NB.

Merk deg at det er du som gjør vurderingen av hvor mye materiale du har å gå på, og at rammeprodusenten din neppe anbefaler å gjøre dette. Gjør hele tiden vurderinger, og er du usikker og føler du deg utrygg så stopp arbeidet.