I løpet av sommeren ble det lille husholdet Johnsen på Oslo Øst utvidet med nok en sykkel. Sykkelstallen besto dermed av tre sykler og ett stykk ivrig syklist.

Dette er tilsynelatenede uproblematisk, men som de fleste med et nært forhold til sykler vet, så plasserer man ikke doningene i kjellerboden. Dermed ble to av syklene henvist til stua, og singlespeeden plassert i en dertil egnet krok på soveromsveggen. Nå kan det som dere sikkert skjønner være litt uegnet å ha sykler slengende utover i en pertentlig akademikerleilighet fylt med fifties-møbler og annet skrot, og en søken etter gode oppbevaringsalternativer var i gang.

Annonse

Løsningen dukket opp en gang i høst. Undertegnede var på kaffe-visitt hos min gode venn (og fotograf) LP på Oslo Kameraservice. I løpet av samtalen treffer mine øyne en sort, lekker aluminiumsstang som står montert i lokalet, og Eureka! -Der var løsningen!

En monteringsstang for lysanlegg og blitz-lamper fra Manfrotto. Stangen har en snedig ekspansjonsfunksjon som gjør at man kan spenne den mellom gulv og tak ved hjelp av et enkelt håndgrep.

Stangen ble umiddelbart innkjøpt, og med den en Super Clamp klemme til å feste på stangen.

Deretter bar det hjem til kåken, og en nådeløs leting etter en egnet tverrstang var i gang. Etter en drøy time dukket sykkeltrollet ut av kjelleren med en rørbit. «Den får duge så lenge», tenkte trollet. Et par hull og dertil egnede skruer seinere, og stativet var på plass.

Løsningen har nå fungert fint i flere måneder, og jeg har fått en kompakt og stilig løsning på plassproblemene.