Farsdagen er like rundt hjørnet. Og er far en ivrig syklist, er det mange fine gaver man kan kjøpe.  

Det er kanskje ekstra hyggelig med en farsdagsgave som er nyttig, så her er noen av våre forslag til hva man kan kjøpe. Den gode nyheten er at det trenger ikke å være dyrt!  

Annonse

 

Sykkellykt 

Med fare for å gjenta oss selv – en sykkellykt kan gjøre sykkelsesongen både lenger og morsommere. Kvalitet koster ofte penger, men nå er det slik at du får kraftige sykkellykter også godt under tusenlappen. Vi har både skrevet om sesongen nyheter og flere tester av sykkellykter som egner seg godt til stisykling.  

 

bontrager sykkellykt gavetips farsdag
KRAFTIG: Bontragers Ion-lykt er bare en av mange populære sykkellykter som kan egne seg som gave til farsdagen. Lykter som er kraftige nok både til å se- og bli sett med får man som regel fra rundt 500 kroner og oppover. Foto: Bontrager

Og så skader det vel ikke å gi far i familien en lykt så han blir sett i trafikken? 

 

Varme hansker 

Ingen liker å fryse på hendene. Et par gode, varme sykkelhansker passer fint for den kalde tida vi er på vei inn i nå.  

 

Hjelmlue 

En hjelmlue koster som regel fra 150 kroner og oppover, og er kjekt tilbehør både å ha i garderoben og i sykkelsekken.  

hjelmlue sykkel
VARM I TOPPEN: 45NRTH sin «Stavanger» hjelmlue koster cirka 300 kroner, og kan være en fin gave. Foto: 45NRTH

 

Teknikktime 

Hva gir du til den som har alt? Det er nok en problemstilling mange kjenner seg igjen i. Heldigvis er det noe som heter at man aldri blir ferdig utlært. Hva med å spandere en time eller to hos en av landets mange instruktører, så far kan forbedre teknikken?  

 

PS: Hvis far mener at han ikke har behov for dette, er det enda større grunn til å gi nettopp denne gaven...?

 

 

Ny hjelm 

Føler du litt for å dra på med farsdagsgaven? Har man hatt et krasj med sykkelhjelmen bør den byttes ut, og hvis hjelmen er mange år gammel kan det for sikkerhets skyld være lurt å bytte den uansett. 

sweet sykkelhjelm gavetips
TRYGG: En god sykkelhjelm er kanskje det viktigste tilbehøret du har som syklist. Skal du klemme til litt ekstra på farsdagen er dette noe å vurdere. Foto: Sweet