/ VM

UCI må utsette sprint-VM

Verdensmesterskapet i sprint eliminator (XCE) som skulle vært arrangert i Graz i Østerrike første helga i mai er nå utsatt til september.

Sist oppdatert 31. mars 2021 kl 10.00
Sprint-VM 2021 Graz
MÅ FLYTTES: Koronasituasjonen gjør at årets sprint-VM må flyttes fra 2.mai til 5. september. Mesterskapet skal arrangeres i Graz i Østerrike. Foto: UCI

Det er koronasituasjonen i Østerrike som gjør at verdensmesterskapet i sprint eliminator (XCE) må utsettes også i år. På grunn av smittesituasjonen i Graz har de østerrikske myndighetene på det sterkeste anbefalt at alle arrangementer i april og mai avlyses eller utsettes. 

City Mountain Bike, som organiserer og arrangerer VM i sprint på oppdrag fra det internasjonale sykkelforbundet UCI, har derfor besluttet å utsette årets sprint-VM fra 2. mai til 5. september.  

I 2020 var det Titouan Perrin-Ganier og Issaure Medde, begge fra Frankrike, som ble verdensmestere i sprint. Norge har hevdet seg bra i sprint-VM tidligere. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen tok sølv i sprint-VM i 2015, og vant verdenscupen sammenlagt i 2018, mens Anna Stray Rongve ble nummer fire i VM 2018.   

Det er langt fra første gang at Graz har vært vertskap for store sykkelarrangementer. Tidligere har den østerrikske byen arrangert både EM og verdenscup i sprint og rundbane, samt at Graz flere ganger har arrangert ungdoms-EM i terrengsykling

sprint-VM 2021 XCE
TITTELFORSVARERE: Titouan Perrin-Ganier og Issaure Medde, begge fra Frankrike, ble verdensmestere i sprint (XCE) i 2020. Foto: UCI

Det er tredje gang at det internasjonale sykkelforbundet (UCI) gir organisasjonen City Mountain Bike ansvaret for å arrangere sprint-VM. Sprint, eller Mountain Bike Eliminator (XCE) som grenen formelt heter i UCI, arrangeres i korte løyper med både bygde og naturlige elementer, ofte i urbane settinger og storbyer. 

Endrer verdenscupoppsettet
Årets sprint-VM i Graz skulle også fungert som første runde i sprint-verdenscupen. Med flyttingen av VM fra mail til september er det nå Leuven i Belgia som blir første runde i verdenscupen. 

Åpningsrittet i Leuven går 8. august. Totalt blir det da ni runder i årets sprint-verdenscup, inkludert VM i Graz i september. Deretter blir det ritt nesten hver helg fram til finalen som arrangeres i de Forente Arabiske Emirater 29.oktober.   

Slik blir sprint-verdenscupen (XCE) 2021
8. august: Leuven, Belgia
15. august: Oudenaarde, Belgia
22. august: Valkenswaard, Nederland
5. september: Graz, Østerrike – UCI Mountain Bike Eliminator World Championships 2021
12. september: Winterberg, Tyskland
17. september: Seine-et-Marne, Frankrike
2. oktober: Barcelona, Spania
22. oktober: Bahrain, Bahrain
29. oktober: Forente Arabiske Emirater

Dette er rundbane-sprint (Cross-Country Eliminator/ XCE)

  • Rundbanesprint (XCE) er en terrengsykkelgren under rundbane i det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Maraton (XCM), Four-Cross (4X) og utfor (DH) er egne terrengsykkelgrener, der enduro sorterer under utfor. 

  • Det er bare olympisk rundbane (XCO) som er en OL-gren, men det arrangeres eller kan arrangeres verdenscup og mesterskap i alle under-grenene. 

  • Det er nå organisasjonen City Mountain Bike som arrangerer verdenscupen i rundbanesprint, på oppdrag fra UCI.

Publisert 31. mars 2021 kl 10.00
Sist oppdatert 31. mars 2021 kl 10.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen