Frankrike, som tok seks av 13 gull under terrengsykkel-VM i Østerrike for to uker siden, fikk nok en opptur på årets siste VM-øvelse med seier både for menn og kvinner: To nye VM-gull, denne gangen i sprint. Isaure Medde og Titouan Perrin Ganier tok med seg hver sin regnbuetrøye fra Leuven i Belgia.   

Det ble også fransk seier i begge B-finalene under dagens sprint-VM, med Margaux Borrelly og Mathis Azzaro. De kom begge på femteplass sammenlagt.

Topp 3 kvinner
1. Isaure Medde, Frankrike
2. Gaia Tormena, Italia
3. Fem van Empel, Nederland

Topp 3 menn
1. Titouan Perrin Ganier, Frankrike
2. Simon Gegenheimer, Tyskland
3. Anton Olstam, Sverige

Fullstendige resultater 

Sprint-VM 2020 arrangeres av organisasjonen City Mountain Bike for UCI. Det er andre gang organisasjonen har hatt ansvaret for sprint-VM. Første gang var i fjor. City Mountain Bike organiserer og arrangerer også verdenscupen i sprint for UCI. VM i den belgiske byen Leuven skulle egentlig vært avhold i august, men ble utsatt på grunn av koronasituasjonen og smitteutviklingen i Europa. 

Ingen norske utøvere deltok i VM. På grunn av koronapandemien og smitteutviklingen besluttet Norges Cykleforbund å ikke stille lag verken i VM eller EM denne sesongen

I fjor var det Waregem i Belgia som var vertskap for UCI sprint-VM. Da var Anna Stray Rongve beste norske på 10. plass

FAKTA: Dette er Sprint/eliminator (XCE)

  • UCI-gren under terrengsykling 

  • Sprint/eliminator ritt arrangeres ofte i urbant terreng som parker og offentlige anlegg. 

  • Konkurransene starter med en innledende prolog der rytterne sykler en og en, og påfølgende heat med fire ryttere der de to beste går videre til neste heat og til slutt finalen.

  • Sprintverdenscupen og mesterskap arrangeres av organisasjonen City Mountain Bike, for UCI