/ VM

Tysk og italiensk seier i sprint-VM

Tyske Simon Gegenheimer og Gaia Tormena fra Italia ble verdensmestere i terrengsykkel sprint eliminator (XCE) under helgas VM i Graz i Østerrike.

Sist oppdatert 6. september 2021 kl 11.41
Gaia Tormena fra Italia vant VM i sprint 2021
TILBAKE I REGNBUETRØYA: Gaia Tormena fra Italia feirer VM-gullet i sprint (XCE) i Graz i Østerrike søndag kveld. Foto: GEPA pictures/UCI

For Simon Gegenheimer var regnbuetrøya det eneste trofeet han manglet i samlingen. Fra før harden tyske 32-åringen vunnet sju verdenscupritt og sprintverdenscupen sammenlagt, samt fire VM-medaljer men ingen gull.

– Nå er karrieren komplett for meg. Dette er det aller største og alt jeg ønsket meg, og nå har jeg det, sa Gegenheimer etter seieren i Graz søndag kveld. 

I fjor ble han nummer to. Svenske Anton Olstam sikret seg bronsemedaljen i år som i fjor. 

For Gaia Tormena var regnbuetrøya hennes andre. Hun vant sprint-VM for første gang i 2019, men også hun endte på andreplass i fjor.     

– Jeg følte at jeg hadde mye å bevise overfor meg selv etter VM i fjor, så jeg er utrolig glad for å være tilbake i regnbuetrøya nå, sa 19-åringen fra Aosta i Italia etter VM-gullet.  

Det var ingen norske ryttere med i årets sprint-VM. Tidligere har flere norske ryttere hevdet seg godt i sprint eliminator: Ingrid Sofie Bøe Jacobsen tok sølv i sprint-VM 2015 og har vunnet en rekke verdenscupritt, og Anna Stray Rongve som ble nummer fire under sprint-VM i Kina i 2018

Topp 3 menn 
1. Simon Gegenheimer, Tyskland
2. Jeroen van Eck, Nederland
3. Anton Olstam, Sverige

Topp 3 kvinner
1. Gaia Tormena, Italia
2. Noemie Garnier, Frankrike
3. Iryna Popova, Ukraina

Fullstendige resultater 

VM i sprint eliminator (XCE) arrangeres av organisasjonen City Mountain Bike på oppdrag fra UCI. Det er tredje gang organisasjonen har hatt ansvaret for sprint-VM. Første gang var i 2019. City Mountain Bike organiserer og arrangerer også verdenscupen i sprint for UCI.

FAKTA: Dette er Sprint/eliminator (XCE)

  • UCI-gren under terrengsykling 

  • Sprint/eliminator ritt arrangeres ofte i urbant terreng som parker og offentlige anlegg. 

  • Konkurransene starter med en innledende prolog der rytterne sykler en og en, og påfølgende heat med fire ryttere der de to beste går videre til neste heat og til slutt finalen.

  • Sprintverdenscupen og mesterskap arrangeres av organisasjonen City Mountain Bike, for UCI

Simon Gegenheimer fra Tyskland vant VM i sprint 2021
VM-GULL: Simon Gegenheimer fra Tyskland vant VM i sprint 2021. Foto: GEPA pictures/UCI
Publisert 6. september 2021 kl 11.41
Sist oppdatert 6. september 2021 kl 11.41
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen